• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Tichelt grijpt naast het brons op EK judo

  Dirk Van Tichelt heeft op het EK judo in Wenen de bronzen medaille door zijn vingers laten glippen. In de kamp om het brons leidde Van Tichelt lang met waza-ari, maar hij verloor uiteindelijk van de Hongaar Attila Ungvari door een bestraffing in de verlenging.

  Dirk Van Tichelt was naar Wenen afgezakt om te "knallen". Maar in de derde ronde spatte de droom op een tweede Europese titel, eerder won Van Tichelt het EK in 2008, uiteen.

  In die derde ronde botste Van Tichelt op de Georgiër Kedelasjvili. Onze landgenoot ging onderuit na een "golden score". Van Tichelt schopte het nog tot de kamp om het brons, maar daar ging het mis.

  Even waande Van Tichelt  zich zeker van het brons, maar na een knappe schouderworp werd zijn ippon omgezet in een waza-ari. De Hongaar kreeg in de slotfase ook een waza-ari. In de verlengingen werd het passieve judo van een vermoeide Van Tichelt bestraft.