Frankrijk neemt revanche tegen Denemarken in handbalfinale

za 7 augustus 2021 15:34
Frankrijk hield de Denen af met 2 punten verschil.

De Franse handbalmannen hebben zich voor de 3e keer tot olympisch kampioen gekroond. In een heruitgave van de finale van Rio versloeg Frankrijk Denemarken met 25-23.

5 jaar geleden greep Frankrijk in Rio de Janeiro naast een derde olympische titel op een rij. Denemarken was toen de pretbederver. Vandaag kon Frankrijk zoete wraak nemen.

Met een 14-10-tussenstand zag het er aan de rust rooskleurig uit voor "Les Bleus". Doelwachter Landin hield de Denen in de wedstrijd. En onder impuls van een vlot scorende Hansen begon Denemarken weer te geloven in het goud.

6 minuten voor tijd miste Hansen een belangrijke strafworp. De Denen kwamen nog terug tot 24-23 en kreeg een halve minuut voor tijd een gouden kans om op gelijke hoogte komen. Maar de finale aanval leidde tot niets. Fabregas vuurde daarna nog het genadeschot af.

Geen 2e gouden medaille voor Denemarken, maar wel een 3e olympische titel voor Frankrijk. Spanje gaat met brons aan de haal.