Kajakduo Peters/Broekx wint B-finale en doet zo plekje beter dan broer Artuur

di 3 augustus 2021 03:34
Hermien Peters en Lize Broekx
Peters en Broekx wonnen hun B-finale en worden zo knap negende.

Net als broer Artuur is Hermien Peters, samen met haar kajakpartner Lize Broekx, er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale in de K2 500m sprint. Broekx en Peters finishten vijfde in de halve finales. In de B-finale trok het duo wel aan het langste eind. Dankzij die overwinning worden de twee negende.

Net als bij Artuur Peters was ook bij het kajakduo Lize Broekx/Hermien Peters de opdracht duidelijk. Finishte het duo in de top 4, dan plaatste het zich voor de finale in de K2 500 meter sprint.

Geen makkelijke opdracht. Hoewel Broekx en Peters snel van start gingen, keken ze na 250m al meteen tegen een forse achterstand aan. Het duo peddelde halverwege de race op een zesde plek.

Een stevige eindsprint bleek niet voldoende voor het duo om zich bij de eerste vier te scharen. Broekx en Peters finishten op de vijfde plek in 1'39"046 en missen zo de finale.

Knappe overwinning in de B-finale

De teleurstelling van deze ochtend wegspoelen met een sterke prestatie. Dat was het plan van kajakduo Hermien Peters/Lize Broekx.

Het duo ging verschroeiend van start en had halfweg koers al een ruime voorsprong bijeen gepeddeld. Enkel het Duitse duo wist zijn kajak nog binnen de seconde van onze landgenoten te houden.

Hermien Peters wou beter doen dan haar broer Artuur, die tweede werd in de B-finale van de K1 1000m sprint, en trok stevig door. Peters en Broekx behielden hun strakke tempo en gaven hun voorsprong niet meer uit handen.

Dankzij die overwinning in de B-finale worden onze landgenoten knap negende bij hun eerste deelname aan de Spelen.