Roeiduo Brys/Van Zandweghe (5e) vist geen medaille op in dubbel-twee-finale

do 29 juli 2021 02:57
Niels Van Zandweghe (links) en Tim Brys (rechts).
Niels Van Zandweghe (links) en Tim Brys (rechts) gingen nog eenmaal tot het uiterste.

Het roeiduo Tim Brys/Niels Van Zandweghe heeft geroeid met de riemen die het had, maar is net naast het podium gevallen in Tokio. Onze landgenoten werden vijfde in de finale van de lichte dubbel-twee en zagen hun medailledroom zo in het water vallen.

De Olympische Spelen moesten dé apotheose van Tim Brys' en Niels Van Zandweghes 6-jarige samenwerking worden. Na Tokio slaan ze beiden hun eigen weg in.

Onze landgenoten deden deze week wat ze moesten doen en haalden knap de finale, hét vooropgestelde doel van de Spelen. Toch droomden onze landgenoten luidop van meer gisteren. "We staan nu toch in de finale. Dan gaan we voor een olympische medaille", vertelde Brys.

Maar eenmaal te water bleek al snel dat de drie topfavorieten vandaag een maatje te groot waren voor onze landgenoten. En in de strijd om de chocolade medaille lieten ze ook Tsjechië nog voor zich gaan. De Begische boot bevond zich constant in 5e positie, tot aan de streep.

Brys en Van Zandweghe finishten in 6'18"10 en waren daarmee ruim 5 seconden trager dan in hun halve finale.

Het goud was voor topfavoriet Ierland, met Fintan McCarthy en Paul O'Donovan. Duitsland (Jonathan Rommelmann en Jason Osborne) en Italië (Stefano Oppo en Pietro Ruta) werden respectievelijk 2e en 3e.