meest recent

Reconstructie van de dolste EK-avond ooit: 7 omwentelingen in 90 minuten

do 24 juni 2021 09:09

Groep (What The) F was een betere naam geweest. Frankrijk, Portugal, Duitsland en Hongarije zorgden gisteren voor een waanzinnige voetbalavond met constante omwentelingen. Zo veranderde de potentiële tegenstander van de Rode Duivels maar liefst 7 keer in 90 minuten. Een terugblik op het dolle verloop.

21u00: Aftrap, Portugal 3e

De laatste wedstrijden van de groepsfase op dit EK zijn op gang getrapt. In München zijn Duitsland en Hongarije eraan begonnen, in Boedapest trappen Portugal en Frankrijk af. Op dit moment treffen de Rode Duivels Portugal.

21u11: 0-1 Hongarije, Hongarije 3e

Na 11 minuten volgt meteen een verrassing. Szalai brengt Hongarije met een kopbal op voorsprong, waardoor het "kleine broertje" uit groep F naar de 3e plaats springt.

21u31: 1-0 Portugal, Hongarije 3e

Op het halfuur zet Ronaldo een penalty feilloos om. Portugal komt op voorsprong tegen Frankrijk. Voor de Rode Duivels verandert er niks.

21u48: Frankrijk 1-1, Hongarije 3e

Ongeloof bij Portugal. Scheidsrechter Lahoz wijst diep in de eerste helft naar de stip na een vederlichte fout op Mbappé. Benzema toont geen genade en zet de strafschop om. Hongarije blijft 3e.

22u10: Frankrijk 1-2, Duitsland 3e

Kort na rust slaat Benzema weer toe. De Fransman werkt een perfecte doorsteekpass perfect af. De lijnrechter vlagt eerst voor buitenspel, maar de VAR keurt de goal alsnog goed. Duitsland komt voor het eerst op de 3e plaats.

22u22: Portugal 2-2, Hongarije 3e

Ongelofelijk maar waar: een derde penalty in Portugal - Frankrijk. Nu voor handspel van Koundé in de zestien. Ronaldo maakt dankbaar gebruik om zijn tweede van de avond tegen de netten te prikken. Hongarije valt opnieuw terug naar de 3e plek.

22u26: Duitsland 1-1, Portugal 3e

In minuut 66 weet Duitsland eindelijk de Hongaarse muur te slopen. Dankzij een flater van doelman Gulasci, die zich volledig verkijkt op een voorzet, maakt Havertz er 1-1 van. Portugal wordt opnieuw derde.

22u28: 1-2 Hongarije, Hongarije 3e

Lang kan Duitsland niet genieten van de voorsprong. Hongarije heeft amper opnieuw afgetrapt of het staat alweer op voorsprong. Schäfer doet de bezoekers opnieuw dromen van een stunt. Hongarije neemt weer plek 3 in.

22u44: Duitsland 2-2, Portugal 3e

6 minuten voor tijd kruipt Duitsland dan toch door het oog van de naald. Een schot van Goretzka verdwijnt via een Hongaars been in doel: 2-2. Portugal is weer derde.

22u34: einde wedstrijden, Portugal 3e

Het einde van een waanzinnige voetbalavond. Die zowaar eindigde zoals hij begon: met Frankrijk bovenaan groep F, gevolgd door Duitsland en met Portugal als tegenstander van de Rode Duivels.