meest recent

16-jarige Ben Mertens mag invallen en stoot door op Snooker Shoot Out

vr 5 februari 2021 22:31
Ben Mertens (archieffoto)

Ben Mertens heeft zich als amateur geplaatst voor de tweede ronde op het Shoot Out snookertoernooi. In Milton Keynes versloeg hij als invaller de Engelsman Jak Surety (WS-112). Luca Brecel haalde de tweede ronde niet.

De 16-jarige Ben Mertens werd opgetrommeld als vervanger van de Pool Kacper Filipiak. Onze jonge landgenoot greep de kans met beide handen.

Mertens scoorde als eerste 10 punten, waarna hij in de verdediging ging. Zijn tegenstrever Jak Surety kreeg een kans waaruit hij slechts 1 rode bal kon potten.

Mertens, nam een 33-10 voorsprong en zette Surety onder druk met enkele snookers. De Engelsman ging in de fout waarna Mertens "de Ball in Hand" kreeg en nog enkele ballen potte voor een 44-10-overwinning.

Mertens kon zich twee jaar geleden bij zijn eerste deelname ook plaatsen voor de tweede ronde, nadat hij in zijn openingswedstrijd de Thai James Wattana aan de kant zette.

Mertens doet zo beter dan Luca Brecel, die gisteren sneuvelde in de eerste ronde. Brecel verloor van Murphy (WS-7). Mertens speelt in de tweede ronde tegen Robert Milkins, de man die hem uitschakelde op de European Open.

Het Shoot Out-toernooi wordt gespeeld naar 1 frame van maximaal 10 minuten. De eerste 5 minuten krijgen de spelers 15 seconden om de witte bal te raken. De volgende 5 minuten moet de bal gespeeld worden binnen de 10 seconden.