Maandje geen competitie breekt Orée zuur op, Gantoise is nieuwe leider

zo 22 november 2020 19:04
De spelers van Orée staan er verslagen bij.

De heropstart van de hockeycompetitie is Orée niet goed bevallen. De koploper leed, na een maand onderbreking, zijn tweede nederlaag op een rij. Gantoise, dat Antwerp in de pan hakte, neemt de eerste positie over.

Orée nam net voor de stilzetting van de competitie half oktober met een 6-3-nederlaag tegen Leopold afscheid van het publiek.

Een maandje bezinning en aangepaste coronamaatregelen brachten weinig soelaas, want vandaag verloor Orée thuis, zonder fans, met 0-3 van de Watducks.

Elliot Van Strydonck opende de score in de 8e minuut na een penaltycorner. Net voor de rust verdubbelde Tommy Willems de marge tot 0-2. In het slot van de partij dikte Louis Capelle aan tot 0-3.

In het klassement moet Orée nu Gantoise voor zich dulden. Gantoise hakte Antwerp met 6-2 in de pan. De jongens van trainer Pascal Kina stonden al na 6 minuten 2-0 voor.

Gantoise is de enige ploeg die nog niet verloor in deze competitie. Het leidt met 22 punten, 1 puntje meer dan Orée. Bovendien speelde Gantoise een wedstrijd minder.