meest recent

Brys/Van Zandweghe nemen opnieuw brons mee van EK roeien

zo 11 oktober 2020 13:45

Tim Brys en Niels Van Zandweghe zijn net als vorig jaar 3e geworden op het EK roeien. In de finale werd het een spannende strijd met de Italiaanse en Duitse boten. Het volledige podium eindigde binnen dezelfde seconde.

Tim Brys en Niels Van Zandweghe kwamen met veel ambitie, maar toch ook met wat vraagtekens naar Poznan. In de coronabreak veranderden ze niet alleen van coach, maar ook van positie in de boot.

Aangezien het EK in Poznan het eerste internationale toernooi van het jaar was, was het koffiedik kijken hoe de concurrenten zich hadden voorbereid. Brys en Van Zandweghe plaatsten zich in hun lichte dubbeltwee met de tweede tijd voor de A-finale.

Net als een jaar geleden kregen we dezelfde protagonisten voor de medailles. De Italianen Oppo en Ruta lagen de hele wedstrijd aan de leiding, maar op het einde kwamen de Belgen en vooral de Duitsers nog fel opzetten.

Italië haalde het uiteindelijk na een fotofinish op het Duitse duo Rommelmann/Osborne. Brys en Van Zandweghe finishten op 0"97 van het goud en moeten weer tevreden zijn met brons.

Debutant Vyvey laatste in finale lichte skiff

Nog in Poznan haalde  de 19-jarige Tibo Vyvey in zijn eerste EK meteen de A-finale van de lichte skiff. Daarin werd hij uiteindelijk laatste. Hij was wel bijna 20 seconden trager dan de Noorse Europese kampioen Brun. Paraskiffeur Louis Toussaint kwam als 3e en laatste over de finish in de B-finale (plaatsen 7 tot 9) van de skiff PR1.