60'
Stephen O'Donnell
1 - 2
60'

Rusland versierde de meeste kansen en won verdiend, maar daarvoor moest het wel een achterstand ophalen. Doelman Guilherme kreeg in het openingskwartier een voorzet van Fraser niet onder controle, McGinn profiteerde met zijn linker.

Dzjoeba drong snel aan op de gelijkmaker. Net voor de rust had hij wat geluk: de bal sprong van de voet van de Schotse aanvoerder Robertson: 1-1. Ook Zjirkov had wat mazzel toen hij de eindstand op het bord zette. Zijn poging week lichtjes af.

Maandag is het aan de Belgen in Hampden Park. De Rode Duivels leiden met 15 op 15 in groep I, Rusland is 2e met 12 punten en de Schotten zijn met 6 punten naar de 4e plaats gezakt.

1. 9' - Geel - Constantinos Mintikkis
  2. 16' - Geel - Nicholas Ioannou
  3. 40' - Doelpunt - Pieros Sotiriou (1 - 1)
    EK-kwalificatie - speeldag 5 - 06/09/19 - 18:01
    40'
    Pieros Sotiriou
    40'
    1 - 1

Kazachstan staat 3e in groep I dankzij een punt in Cyprus. Sjetkin opende in het GSP-stadion in Nicosia al na 2 minuten de score voor de bezoekers. Met de rust in zicht maakte Sotiriou de verdiende gelijkmaker voor de Cyprioten, na een knappe actie op links van Ioannou.

Bij Kazachstan viel halve Belg Zjoekov (ex-Standard en -Beerschot) in de slotfase in, Kostas Laifis speelde de hele wedstrijd centraal achterin bij Cyprus. In de 94e minuut liep hij tegen een gele kaart aan.