Red Lions strijden in finale tegen Australië om olympisch goud

di 3 augustus 2021 13:32
Australië klopte Duitsland in de halve finale met 3-1.

De Red Lions kennen hun tegenstander voor de finale op de Spelen in Tokio. In de tweede halve finale klopte Australië Duitsland met 3-1. De finale van de Red Lions volgt donderdag om 12u.

In de tweede halve finale in het hockey bij de mannen heeft Australië Duitsland geklopt met 3-1 na een evenwichtige wedstrijd.

Na zeven minuten opende Tim Brand de score voor Australië. Maar lang konden ze niet van hun voorsprong genieten, want nog geen twee minuten later hing Duitsland de bordjes alweer gelijk op een strafcorner.

In het tweede kwart duwden de Australiërs door en zagen ze hun kansen beloond worden met een tweede doelpunt op strafcorner. Met een 2-1 voorsprong trokken ze de rust in.

Duitsland begon met goede moed aan de tweede helft. De olympische kampioenen van Peking en Londen zetten Australië stevig onder druk, maar de Australiërs braken niet.

Ook het slotoffensief van de Duitsers in het laatste kwart leverde hen geen doelpunt meer op. Aan de andere kant stelden de Australiërs hun plaatsje in de finale veilig met hun derde doelpunt van de avond.

In de finale nemen de Australiërs het op tegen onze Belgische hockeymannen. Dat belooft een mooie affiche te worden tussen de nummer één en twee in de wereld.

Australië gaat er op zoek naar een tweede gouden plak na hun olympische titel in 2004 in Athene. Voor België zou een eventuele gouden medaille de eerste zijn na het zilver van Rio.