meest recent

Emma Plasschaert valt net uit de top 10 na tweede dag

ma 26 juli 2021 10:00
Emma Plasschaert in actie.

Emma Plasschaert heeft een middelmatige tweede dag achter de rug in de Laser Radial-klasse van het zeilen. De 27-jarige Belgische werd 11e en 8e in de twee races van vandaag en valt daardoor net uit de top 10. Een medaille is wel nog altijd mogelijk, al wordt het niet gemakkelijk.

Plasschaert zakt een plaatsje na race 3 en 4 en is nu elfde

In de haven van Enoshima stond op de tweede dag van het Laser Radial-toernooi meer wind dan gisteren. De grotere golven en zwaardere omstandigheden zouden Emma Plasschaert beter moeten liggen dan het meer windstille weer van op de openingsdag.

In de derde race van het toernooi kwam onze landgenote niet echt in het stuk voor. Ze werd uiteindelijk pas 11e op ruime afstand van de Noorse Line Flem Hoest, meteen ook de nieuwe leidster op dat moment.

Een ander verhaal in de vierde race. Plasschaert schoot goed uit de startblokken. Ze zeilde in het begin de hele tijd attent voorin en nam halverwege zelfs even de koppositie over van Marit Bouwmeester, de titelverdedigster.

Lang kon onze landgenote niet genieten van de eerste plaats, ze zakte opnieuw wat weg en werd uiteindelijk 8e, op exact 50 seconden van de Griekse winnares Vasileia Karachaliou.

Na twee dagen op het olympische water is Plasschaert, de nummer 1 van de wereld in deze klasse, voorlopig 11e met 29 punten. Een plaats in de top 3 kan nog altijd, Anne-Marie Rindom is voorlopig 3e met 14 punten. Het goud lijkt iets voor Line Flem Hoest (7 punten).