Asterix Avo zadelt Gent op met nieuw bekertrauma na zinderende comeback in tiebreak

2

Asterix Avo heeft een bloedstollende bekerfinale naar zijn hand gezet. In het Sportpaleis zag het Gent twee keer uit een verloren positie terugkeren. In een zinderende tiebreak deed Asterix hetzelfde: van 0-5 naar 15-13, goed voor de 17e bekerwinst.

Jong aanvallend geweld tegen een ploeg die iets recht te zetten had. De bekerfinale bij de vrouwen werd vooraf met een garantie op heroïek aangekondigd.

Die belofte loste de wedstrijd helemaal in. Asterix Avo begon zorgeloos aan de partij, in het achterhoofden bij Gent speelde toch vooral de verloren finale tegen Oudegem vorig jaar.

"Niet onze zorg", dacht de ploeg uit Beveren. Het deed waar het bekend om staat - ballen in de grond slaan - en won de eerste slag om Oost-Vlaanderen.

Gent stuurde bij en koos voor meer variatie in de aanval. Dat loonde in set 2, die makkelijk gewonnen werd, maar daarna kraakte Asterix Avo opnieuw de code. Na een bloedstollende 26-24 klom de ploeg van trainer Vansnick weer op voorsprong.

Bij 22-20 in set 4 vierden de supporters uit Beveren en omstreken de titel al. Voorbarig, oordeelde Gent, dat op karakter door het oog van de naald kroop en een tiebreak uitlokte.

Daarin stoomden de Gentse vrouwen in enkele ogenblikken naar 0-5. De knikkende knieën bij Asterix verraadden dat het jonge team ervaring miste. Maar dat maakten ze goed met een overdosis aan lef.

De tweede matchbal was de goede voor een 17e Beker van België in de geschiedenis van de fusieclub. Het jong aanvallend geweld mag zich nu ook tot comeback queens kronen.

Asterix Avo: "Zagen het niet meer goed komen"

Anna Koulberg (Asterix Avo): "Ik weet echt niet wat ik moet zeggen. Ik ben zo trots op iedereen. Het maakt me zo blij dat ik kon winnen 10 jaar nadat mijn ouders dat deden. Waaah, echt de max! We hebben gewoon gewonnen, ongelooflijk. Dit is iets wat ik later aan mijn kinderen ga vertellen, dat weet ik nu al."

Manon Stragier (Asterix Avo): "Het leek alsof we de hoop even verloren in set 4. Niemand dacht dat we nog konden winnen na de 0-5 in de tiebreak. Zelf zag ik het niet meer goed komen, dus nu zijn er tranen van geluk."

Kris Vansnick (trainer Asterix Avo): "We zijn er gewoon in blijven geloven. Ik moet mijn invallers feliciteren, zij zorgden voor een collectieve zege. De finale was erg straf en onze weerbaarheid was heel sterk. Ook voor Gert Vande Broeck is dit een belangrijke overwinning, hij blijft een belangrijk deel van deze club."

Asterix AVO - VDK Gent

19:51

Asterix wint de beker na bloedstollende tiebreak

19:50

Asterix Avo maakt het af! 3-2

De eerste matchbal wordt nog gemist, maar bij de tweede is het wel raak! Astrix Avo maakt een 0-5 achterstand in de tiebreak goed en wint de Beker

19:45

Bij 10-12 neemt Gent een optie op de beker. Asterix houdt zijn kansen gaaf en lokt fouten uit bij de tegenstander: 12-12.

19:41

Ommekeer na ommekeer! Asterix Avo klimt plots naar 9-9 in de set. Gent weet even niet hoe het de aanvallende kracht moet stoppen.

19:38

Wisselen van kant: 5-8. Asterix knokt zich weer in de partij, maar Gent heeft nog een voorsprong beet. Houdt het die vast tot het einde?

19:34

Over en uit voor Asterix?

De schrik zit er flink in bij Asterix. Het durft niet meer te variëren in aanval, het blok van Gent is onverbiddelijk: 0-5.

19:32

Gent begint verschroeiend aan de tiebreak en stoomt door naar 0-3. Bij het jonge Asterix beginnen de benen te beven.

19:30

Gent sleept er een vijfde set uit in de bekerfinale

19:27

Gent kruipt door het oog van de naald: 2-2

Geen matchbal voor Asterix, maar een setbal voor Gent. Die is meteen raak. Een tie break is het gevolg. Een spannende wedstrijd krijgt een bloedstollend einde.

19:25

Bij 22-20 vierden de fans van Asterix de titel, maar Gent blijft ijzig kalm. Het knokt zich terug naar een gelijke stand.

19:20

Asterix Avo Beveren steekt een hand uit naar de 4e bekerwinst als fusieclub, maar Gent laat dat niet zomaar toe: 19-19. Het blijft nagelbijten in het Sportpaleis.

19:17

Beide ploegen geven elkaar weinig toe. Asterix pakt licht de bovenhand, maar Gent vecht terug: 16-15.

19:07

"Geen plaatsballen meer, maar aanvallen", klinkt het in het Gentse kamp. Na een matige start van set vier nemen de vrouwen van Gent die raad ter harte: 7-6.

19:00

Asterix verovert de 3e set na spannende slotfase: 26-24

18:56

Asterix knokt zich naar setwinst: 2-1

Asterix leek ook set drie te incasseren, maar op geloof trekt het de set naar zich toe. Van Elsen maakte het de vrouwen uit Beveren knap lastig, maar die gaven nooit op. Een thriller eindigt in 26-24.

18:47

Asterix herstelt het evenwicht en pakt over. De onzuiverheden bij Gent stapelen zich op, de verdediging bij de tegenstander staat als een huis. 21-19.

18:39

Gent wroet zich door een moeilijke rotatie en neemt dan weer over. Het buigt een achterstand om in een voorsprong van 3 punten. Een ace van Van Elsen onderstreept het vertrouwen: 11-14.

18:36

Libero Britt Rampelberg redt een punt met een heerlijke voetreflex, maar Asterix incasseert niet veel later toch de gelijkmaker: 8-8.