Bondscoach handbalploeg: "Jammer dat we het zo weggeven"

zo 07/05/2017 - 21:26 De nationale handbalploeg blijft ook na de dubbele ontmoeting met Litouwen puntenloos achter in de kwalificatie voor het EK handbal van 2018. "Na onze sterke partij tegen Frankrijk hadden we het ons anders voorgesteld", klinkt het.

Bondscoach: "Kunnen beter met overtaltactiek"

Woensdag verloor de nationale handbalploeg in eigen huis met 29-33 van Litouwen. Vanavond werd het 33-28 op verplaatsing.

"Jammer genoeg heb ik slechts twee speelhelften mijn team herkend. In de tweede helft scoorden we 17 goals. In onze thuiswedstrijd maakten we er 18 voor de rust", reageert bondscoach Sylla. "De twee andere speelhelften waren zeer slecht."

Na een kwartier stond het vanavond al 12-3 voor Litouwen. "Met onze overtaltechniek van 7 tegen 6 kunnen we beter", legt Sylla uit. "We slikken 5 of 6 tegengoals op een moment dat het doel leeg is. Op het einde is het verschil 5 doelpunten. Met deze speelstijl is het heel belangrijk om balverlies te vermijden."

"Dit is jammer, want we hebben hard gewerkt en na onze prestatie tegen Frankrijk hoopten we in de dubbele confrontatie met Litouwen op een goed resultaat. Het heeft niet mogen zijn. Het niveau in onze groep is hoog. We moeten hard blijven werken en blijven progressie maken."

Bolaers: "Hadden het ons anders voorgesteld"

"We beginnen bijzonder slecht aan de wedstrijd en het duurde bijna 40 minuten vooraleer we ons terug in de wedstrijd wisten te knokken", laat Nathan Bolaers optekenen.

"Zowel defensief als offensief zat het niet goed. We leden te veel balverlies en daar maakten de Litouwers dankbaar gebruik van door een zestal keer in een leeg doel te scoren."

"We hadden ons deze twee wedstrijden tegen Litouwen helemaal anders voorgesteld. We verliezen twee keer, maar met het oog op de twee resterende wedstrijden gaan we hard blijven werken om zo toch punten te kunnen scoren."

De Belgische handbalploeg sluit de EK-campagne af met wedstrijden tegen Noorwegen (14 juni) en Frankrijk (17 juli).

🎬 Bekijk het verslag van Litouwen - België (33-28)

VRT ???media.video.type.mz_vod???