Bocholt maakt favorietenrol waar in spannende bekerfinale

ma 17/04/2017 - 17:17 Bocholt heeft weer prijs in het handbal. Het heeft na de BENE-League nu ook de Beker van België gewonnen. Het klopte Sasja met 26-22. Ook de finale bij de vrouwen zorgde voor veel dramatiek. Wezet won na een opmerkelijke slotfase.

Op papier leek een overwinning voor Bocholt de enige logische uitslag van deze bekerfinale, maar Sasja weerde zich kranig. Na een evenwichtig begin van de wedstrijd, snelde de winnaar van de BENE-League wel even weg. Aan de pauze stond het in Leuven zo al 13-10 in het voordeel van Bocholt.

Maar na de pauze kwam Sasja met hernieuwde moed uit de kleedkamer. Het zorgde nog voor heel wat zenuwachtige gezichten in de tribunes. Na tien minuten had het de kloof al bijna weer gedicht: 17-16.

Maar Bocholt had de beste eindsprint in huis. Na zestig minuten mocht het de beker onder luid applaus in de lucht steken: 26-22.

"We hadden meteen een voorsprong, maar dat kwam er niet door goed handbal", reageerde Bocholt-coach Bart Lenders. "Maar onze defensie speelde goed en dat was het verschil. De titel? We willen nu ook onze landstitel verlengen en zullen er alles aan doen."

Tranen bij vrouwen van Sint-Truiden na dramatisch slot (24-23)

Wezet begon bij de vrouwen als grote favoriet tegen seizoensrevelatie Sint-Truiden. Toch stonden de Limburgse vrouwen de hele eerste helft aan de leiding. Dankzij een slotsprintje maakte Wezet nog vlak voor de rust gelijk: 12-12.

De tweede helft kon lange tijd niet voor afscheiding zorgen, tot Sint-Truiden in de laatste 12 minuten toch een hand uitstak naar de trofee. Van 20-20 ging het naar 20-23. Maar Sint-Truiden stortte in de slotfase nog helemaal in elkaar. Wezet maakte 4 punten op een rij en veroverde zo zijn 12e beker in 20 jaar. Het heeft nu één beker meer in de kast (13) dan Initia Hasselt.

VIDEO: Vrouwen van Sint-Truiden in zak en as na remonte van Wezet

VRT ???media.video.type.mz_vod???