VIDEO: Cavaliers voorbij Pacers na historische comeback

vr 21/04/2017 - 07:09 De Cleveland Cavaliers zijn goed op weg naar een plaats in de tweede ronde van de NBA playoffs. Onder leiding van een ijzersterke LeBron James kwam de titelverdediger in Indiana terug na een achterstand van 26 punten. Ook de Milwaukee Bucks en de Memphis Grizzlies wonnen.

Indiana had wat recht te zetten na de twee nederlagen in Cleveland. Paul George (foto) en co. kwamen er twee keer dichtbij, maar het was telkens net niet voor de Pacers.

In eigen huis een heel ander verhaal in de eerste helft. De Pacers speelden de titelverdediger op een hoopje voor de rust en gingen met een 74-49 voorsprong de kleedkamers in.

Wedstrijd gespeeld, denk je dan. Maar dat was zonder LeBron James gerekend. De absolute ster van de Cavs liet na de onderbreking zien waarom hij voor velen nog altijd de beste speler in de NBA is.

Met enkele indrukwekkende dunks en een reeks driepunters bracht hij zijn team opnieuw helemaal in de wedstrijd. Meer nog, de Cavs gingen in het slotkwart op en over Indiana en haalden het uiteindelijk met 114-119. 

James eindigde met een "triple double" (41 punten, 13 rebounds en 12 assists) en ging en passant Kobe Bryant voorbij op de topschutterslijst aller tijden van de NBA playoffs. "The King" heeft nu 5.670 punten, enkel Kareem Abdul-Jabbar (5.762) en Michael Jordan (5.987) doen voorlopig nog beter.

De indrukwekkende comeback van de Cavaliers:

Uitslagen NBA:

  • Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers: 114-119 (0-3)
  • Milwaukee Bucks - Toronto Raptors: 104-77 (2-1)
  • Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs: 105-94 (2-1)

Wie als eerste vier keer wint, stoot door naar de volgend ronde.