Albert verwijst Nys naar 2e plaats in Tervuren

zo 02/01/2011 - 15:55 Niels Albert is klaar voor het BK. In het park van Tervuren hield hij in een rechtstreeks duel met Sven Nys de huidige Belgische kampioen af. Van de voorbije zes crossen won Albert er drie. Nys eindigt voor de vierde keer in een week op de tweede plaats.

In de eerste ronden leken de toppers de naweeën van de zware cross in Baal te voelen, maar halfweg koers kwamen Albert, Stybar en Nys toch aansluiten bij leider Rob Peeters.

PhotoNews

Albert begon als leider aan de slotronden, Nys en Stybar volgden met Meeusen en Peeters.

Nys ging op zoek naar Albert. Achter het tweetal reed een trosje Telenet-Fidea-renners samen. Zonder Bart Wellens weliswaar, die moest opgeven na een valpartij. Alweer slagen de jongens van Hans van Kasteren er niet in een Telenet-cross te winnen.

Vooraan kreeg Albert het nog even benauwd. Nys had nog één versnelling in huis, maar hij kon hem niet meer bijhalen. Albert wint zo drie van de zes eindejaarscrossen en is zo een van de topfavorieten voor het BK van volgende week.

Albert: "Gaat tussen Sven en mij voor Belgische titel"

Niels Albert kreeg na de wedstrijd vooral vragen over het BK in Antwerpen van volgende week. "Ik denk dat het een mooie strijd wordt tussen Sven en mij."

PhotoNews

"Ik ga zeker proberen om Nys te kloppen, maar makkelijk zal dat niet zijn. Ik vermoed dat het tussen ons zal gaan voor de titel, al heb je op zo'n kampioenschap altijd nog enkelen anderen die zich in de strijd komen mengen."

"Als ik me achteraf niets te verwijten heb, mag de uitslag zijn wat hij wil. Of ik niet nerveus word als ik weer eens traag start? Nee, want dat heeft meestal niks met de conditie te maken."

Nys: "Geen schande als ik van Albert verlies op BK"

"Mijn motor sloeg pas aan na enkele ronden", zei Sven Nys, die met zware benen startte na zijn zege in Baal.

PhotoNews

"Net toen ik op dreef was gekomen, ben ik gevallen en was de veer weer even gebroken. Dat was jammer, maar Niels reed ook een heel sterke wedstrijd. Albert is goed op dreef, hij zal een taaie klant zijn op het BK", sprak Nys.

"Ik heb de ervaring van zeven Belgische titels, maar het zou geen schande zijn om van deze Albert te verliezen. Wat voor wedstrijd het wordt? Ik denk in elk geval niet dat het een sprint met z'n tweeën zal worden", besloot Nys.

Meeusen: "Had beter niet voor korte broek gekozen"

Tom Meeusen zat te bibberen voor de microfoon. "Ik denk dat het toch een slecht idee was om voor een korte broek te kiezen", kon hij er nog mee lachen.

PhotoNews

"In het begin heb ik afgestopt voor Rob Peeters, die toen alleen op kop reed. Nadien bleken Sven en Niels te sterk en heb ik me maar toegelegd op de derde plaats. Dat lukte, ik ben tevreden."

"Het BK? Ik denk dat ik Albert en Nys zal moeten laten rijden. Ze zijn momenteel te sterk. Ik ga mijn koers niet op hen afstemmen. Voor mij is het belangrijkste om op het BK mijn selectie voor het WK te verdienen", gaf Meeusen mee.

Uitslag Tervuren

1. Niels Albert
2. Sven Nys
3. Tom Meeusen
4. Rob Peeters
5. Philipp Walsleben (Dui)
6. Klaas Vantornout
7. Zdenek Stybar (Tsj)
8. Kevin Pauwels
9. Sven Vanthourenhout
10. Dieter Vanthourenhout
11. Kenneth Van Compernolle
12. Jonathan Page (VS)
13. Thijs Al (Ned)
14. Tom Van den Bosch
15. Ben Berden