De Bie na het EK: "Ik ben niet tevreden"

ma 08/11/2010 - 10:55 België behaalde op het EK veldrijden maar één medaille: brons bij de beloften. De bondscoach spuwt zijn gal in Het Laatste Nieuws. "Sommigen zullen nog hard moeten werken als ze volgend jaar prof willen worden", zegt hij.

"Bij de beloften hadden we vier titelkandidaten", zegt De Bie in Het Laatste Nieuws. Maar uiteindelijk was er dus enkel brons voor Joeri Adams (foto). "Je kunt altijd een slechte dag hebben, maar dan nog word je geen 17e of 19e."

Belga

"Ik heb het dan over laatstejaarsbeloften die volgend jaar prof willen worden (Jim Aernouts en Vincent Baestaens, red). Sommigen zullen dan toch nog hard moeten werken", is De Bie hard.

Een nieuwe Albert of Nys ziet De Bie momenteel niet rondrijden bij de jeugd. "Onze huidige lichting bestaat gewoon uit goede renners. Zonder meer."

"Pas op, ik weiger die jongens af te schrijven. Het is niet omdat je op het EK ontgoochelt dat je geen profcarrière mag ambiëren. Maar als je op jonge leeftijd wél presteert op een EK of WK is dat een enorm pluspunt", zegt De Bie.

Naast Adams krijgen ook Vanthourenhout, Eeckhout en Bosmans een voldoende van de bondscoach. "Hopelijk beseft de rest dat een topresultaat in België niet garant staat voor internationaal succes."