Aernouts wint GP Groenendaal: "Erg content"

zo 03/01/2010 - 16:39 In Sint-Michielsgestel heeft Rabobank-Belg Bart Aernouts met grote overmacht de Grote Prijs Richard Groenendaal naar zijn hand gezet. Aernouts had een ruime voorsprong op zijn ploegmaat Gerben de Knegt. Thijs Al was derde. Lars Boom, die voor het eerst dit seizoen in het veld meereed, speelde geen rol van betekenis en eindigde in de achterhoede.

Aernouts: "Heel tevreden over mijn seizoen"

Bart Aernouts was de enige Belgische topper in St-Michiels-Gestel. "Dat heeft verschillende redenen. Je rijdt elke week tegen de wereldtop, dan is  het een mooie kans om eens een kleiner koersje te rijden", legt hij uit aan Sporza.

PhotoNews

"Ik rij ook graag in Nederland én ik heb een speciale band met Gestel (hij won er in 2000 het WK junioren, red)."

"Vandaag ging het allemaal een beetje perfect. Op dit parcours is een goed vertrouwen erg belangrijk. En na mijn goede eerste ronde groeide dat van mij." 

"Ik kon mijn eigen ritme rijden. Ik gaf alles op de rechte stukken en nam geen risico's in de bochten. Zo kom je die het snelst door, want dan maak je geen fouten."

"Over mijn seizoen ben ik heel tevreden. Albert, Nys en Stybar zijn moeilijk te verslaan. Maar daarachter doe ik goed mee. Ik stapel de vierde, vijfde en zesde plekken op. Dat kon ik vroeger niet."

Uitslag

1. Bart Aernouts
2. Gerben de Knegt (Ned)
3. Thijs Al (Ned)
4. Tijmen Eising (Ned)
23. Lars Boom (Ned)