Sweeck: "Hoop eens te winnen als Van Aert en Van der Poel ook meerijden"

za 09/09/2017 - 08:15 Era-Circus heeft gisteren zijn veldritteam voor het komende crossseizoen voorgesteld. Kopman Laurens Sweeck won vorig seizoen twee crossen en hoopt nu op meer. "Als het kan, wil ik een beetje meer winnen. Liefst met Van Aert en Van der Poel aan de start."

"Heb de indruk dat iedereen een goede zomer achter de rug heeft"

Laurens Sweeck was vorig jaar samen met Kevin Pauwels en Toon Aerts vaak de man die eindigde op plek drie na Wout van Aert en Mathieu van der Poel. "Ik hoop dat ik dit jaar iets meer mag winnen", klonk op de voorstelling van zijn team in Antwerpen.

Sweeck won twee wedstrijden (Neerpelt en Hasselt) en pakte brons op het BK in Oostende. Op dat elan hoopt hij dit seizoen verder te gaan. "Ik wil graag een goede start maken, een constant seizoen rijden, net als vorig jaar vaak op het podium staan en als het kan een beetje meer te winnen."

"Ik besef dat het niet gemakkelijk zal zijn tegen de "grote twee". Ik hoop dat de kloof wat kleiner is geworden, maar het is moeilijk om voorspellingen te doen en ik heb de indruk dat iedereen een goede zomer achter de rug heeft, inclusief mezelf."

"Wout en Mathieu blijven een klasse apart"

Zijn Wout van Aert en Mathieu van der Poel te kloppen? "Ik heb alleszins goed gewerkt, maar Wout en Mathieu blijven een klasse apart. Ik hoop dat ik een paar keer met hen kan wedijveren voor de zege."

"Als ik een paar uitschieters heb, echte topdagen, dan hoop ik dat ik hen eens kan kloppen. Vorig seizoen kon ik diep in de finale een paar keer terugkomen, maar dan miste ik die paar procenten die ik nodig had om echt nog mee te doen tot aan de streep. Misschien lukt dat me nu wel."

"Vorig jaar won ik twee wedstrijden waar zij niet aan de start stonden, liefst win ik er dit jaar één waar ze wel van de partij zijn. Dat geeft toch meer uitstraling aan de zege. Ik droom van de overwinning in de Wereldbeker van Koksijde of de Superprestige in Zonhoven. Zandcrossen liggen mij het beste."

"Fris genoeg aan de kampioenschappen beginnen"

Vorig jaar werd Sweeck ziek in de periode rond het BK en het WK. Daar hoopt hij nu gespaard van te blijven. "Ik was wat op de sukkel in de belangrijkste periode en snakte naar het einde van het seizoen. Nu hoop ik niet ziek te worden op de belangrijke momenten."

"Ik rijd heel veel crossen, evenveel als vorig seizoen. Maar ik weet ook dat je af en toe rust moet inbouwen. Wellicht ga ik eind november/begin december er eens een weekend tussenuit zodat ik fris genoeg aan die kerstperiode en de kampioenschappen kan beginnen."