Van Aert: "Ik verwacht opnieuw duels tussen mij en Van der Poel"

do 07/09/2017 - 16:07 Ook wereldkampioen Wout van Aert is klaar voor de winter, al zal hij het dit seizoen net iets rustiger aanpakken. In het voorjaar wachten immers de klassiekers op de weg. "Ik zal nog zo'n 30 crossen rijden." Maar zijn ambities in het veld stelt hij niet bij.

Van Aert: "Deze winter wordt een evenwichtsoefening"

Zondag duikt Van Aert een eerste keer opnieuw het veld in met zijn trui van wereldkampioen. "Ik sta te popelen", vertelt hij. "De ambitie is simpel. Ik wil een evengoed seizoen rijden als de voorbije jaren. Het zal natuurlijk een beetje anders zijn want ik zal iets minder wedstrijden rijden. Maar in elke cross die ik start, zal ik het beste van mezelf geven om de trui te tonen."

Ik ga ongeveer 30 crossen rijden, maar welke precies, dat ligt nog niet helemaal vast. De klassementscrossen blijven wel het belangrijkst.
Wout van Aert

"Ik ga ongeveer 30 crossen rijden, maar welke precies, dat ligt nog niet helemaal vast. De klassementscrossen blijven wel het belangrijkst. En ook het BK en het WK uiteraard. Ik mag niet verwachten dat ik die titels zomaar zal winnen, maar ik ga mijn uiterste best doen."

"Mijn hoofddoel blijft het veldrijden. Ik heb al bewezen dat ik dat goed kan. Op de weg moet ik nog veel meer bewijzen. Het wordt een beetje een evenwichtsoefening. Hoe kan ik fris de winter doorkomen en toch prestaties leveren? Hopelijk kan ik de blessures en de ziekte van vorige winter al achterwege laten."

Kan hij zijn ambities op de weg nog opzij zetten? "Dat zit in mijn hoofd, maar ik focus me op waar ik nu mee bezig ben. Het is niet zo dat ik voortdurend aan de klassiekers op de weg denk en tussendoor een paar crossen rijd. Zo werkt het niet. Nu denk ik aan de winter, pas na de kampioenschappen verschuift mijn focus naar de weg."

"Ik denk dat het opnieuw duels worden tussen Van der Poel en mij"

Vorig jaar verdeelden Mathieu van der Poel en Wout van Aert de overwinningen. "Ik denk dat het dit seizoen misschien opnieuw zo zal zijn. De andere crossers zijn wel sterk uit de zomer gekomen dus de kloof zal kleiner zijn."

"De crossen worden misschien spannender, maar uiteindelijk denk ik dat het opnieuw duels worden met Mathieu. Hij rijdt nu voor het eerst in drie jaar vanaf de start van het seizoen mee. Het is goed dat we op dezelfde voet staan qua frisheid."

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Nuyens: "We zijn hier niet onbezonnen ingesprongen"

Ook manager Nick Nuyens kijkt uit naar de start van het veldritseizoen. "Het is heel druk nu. Het wegseizoen is nog volop bezig, maar de cross komt er ook weer aan en in het veld spreekt onze ploeg toch ook een aardig woordje mee. Je voelt bij de renners dat de honger groot is en je gaat natuurlijk mee in die stemming."

"Voor Wout wordt het misschien een moeilijk seizoen omdat de verwachtingen zo hoog gespannen zijn. Hij kan eigenlijk alleen maar verliezen. Dat is niet nieuw voor hem, maar hij heeft natuurlijk ook een wegseizoen achter de rug."

Neemt hij niet te veel hooi op zijn vork door ook te mikken op de voorjaarsklassiekers? "We zijn hier niet onbezonnen ingesprongen. We hebben een uitgebalanceerd programma bedacht anders werd het inderdaad gekkenwerk. Het zal niet evident worden, maar we moeten ook realistisch zijn. Hij zal op de weg niet van overwinning naar overwinning fietsen. We doen dit om te kijken of er potentieel is. Wout wil een stap vooruit zetten en wij ook."

VRT ???media.video.type.mz_vod???