Niels Albert laat defibrillator steken: "Ik ben erg geschrokken"

do 07/09/2017 - 11:34 Niels Albert is afgelopen dinsdag met spoed geopereerd aan zijn hart. De ex-veldrijder liet na hartritmestoornissen een defibrillator installeren. "Ik ben erg geschrokken, maar ik wou zekerheid en dus heb ik het toch maar laten doen", zegt Albert op de persconferentie van zijn veldritploeg Crelan-Charles.

Niels Albert moest 3 jaar geleden op zijn 28e al een punt zetten achter zijn succesvolle veldritcarrière. Bij een controle werden hartritmestoornissen vastgesteld. Een operatie kon hem niet helpen.

Nadien werd Albert ploegleider bij het team van Wout van Aert. Maar de problemen met zijn hart bleven hem achtervolgen. Afgelopen weekend ging zijn hart plots zó tekeer dat hij met spoed werd opgenomen in het ziekenhuis. Daar beslisten ze om een defibrillator te installeren. Die moet Albert in de toekomst helpen als hij opnieuw hartritmestoornissen zou krijgen.

Albert was zelf gewoon aanwezig op de persconferentie van Crelan-Charles. Daar liet hij weten dat hij "heel erg geschrokken is", maar dat hij nu "eindelijk zekerheid wou".

"Ga niet mee naar Amerika"

Door zijn gezondheidsproblemen mist Albert de start van het seizoen over de plas. "Helaas zal ik de crossen in Amerika niet meemaken."

"De voorbije dagen was het even schrikken op vakantie toen mijn hart een paar keer oversloeg. Ik ben dinsdag met spoed geopereerd in een Brugs ziekenhuis. Die defibrillator is nu voor mezelf en mijn entourage een hele geruststelling. Nu kan mijn vriendin zorgeloos in slaap vallen naast mij."

Albert mist de Amerikaanse Wereldbeker-wedstrijden in Iowa en Waterloo. "Dat is jammer, maar dat nieuws is nu achter ons. Iedereen is gerust. Vanaf nu moet de focus weer volledig op de cross liggen."