Wellens: "We zijn een kleine ploeg, maar we willen ons wel tonen"

wo 06/09/2017 - 13:40 Een van de kleinere spelers in het veld is de ploeg van ex-crosser Bart Wellens. De vijf renners van Steylaerts-Betfirst mikken dit seizoen toch een paar keer op het podium. Gianni Vermeersch is kopman. "Veel renners zijn elkaar waard. Op een goede dag moet een podiumplek mogelijk zijn. Misschien meer."

Wellens: "Vorig seizoen was alles nog nieuw. Ik kijk uit naar dit jaar"

"Vorig jaar was voor onze ploeg alles nog nieuw", vertelt Bart Wellens. "Het was mijn eerste ervaring als ploegleider en het was een beetje een ontdekkingsreis. Vaak met veel stress, want ik leefde hard mee met het team en de prestaties van de renners. Ik kijk echt uit naar mijn tweede seizoen."

Vorig jaar was voor onze ploeg alles nog nieuw. Het was mijn eerste ervaring als ploegleider en het was een beetje een ontdekkingsreis.
Bart Wellens

"We zagen Maud Kaptheijns vertrekken, maar in de plaats arriveerde Alice Maria Arzuffi. Ze kan nog veel progressie maken. Vorig seizoen heeft ze al mooie dingen laten zien, waaronder een derde plaats in de Wereldbekerwedstrijd in Zeven."

Daan Hoeyberghs kwam het team bij de elite versterken. "Daan is een meerwaarde voor de ploeg in de breedte. We mogen niet verwachten dat hij potten zal breken, maar hij kent zijn kwaliteiten en zeker in de A-crossen die niet tot een klassement behoren, mag hij op een paar uitschieters mikken. Het talent dat hij bij de beloften etaleerde, kan niet weg zijn. Bij ons krijgt Daan de kans om in alle rust en zonder stress te groeien."

Gianni Vermeersch is de kopman van het team. "Hij heeft de nodige pech gekend vorig seizoen, maar hij rechtte steeds weer zijn rug en dat is toch wel belangrijk. Op het eind liet hij enkele mooie resultaten noteren en hopelijk kan hij dat komend seizoen ook laten zien."

"Meer en meer vormen we een echt team met vijf renners. De sfeer is goed. We zijn een kleine ploeg, maar ik hoop dat we ons net zoals vorig jaar kunnen tonen in enkele crossen."

Vermeersch: "Ik wil heel graag eens winnen, maar het zal heel moeilijk zijn"

Gianni Vermeersch (24) liet op het eind van vorig seizoen heel wat mooie resultaten optekenen met top vijf plaatsen in de Kleicross, de Internationale Sluitingsprijs en de veldrit in Leuven. "Nu wil ik graag vanaf het begin van het seizoen goed scoren en me tonen."

Veel renners zijn elkaar waard. Op een goede dag moet een podiumplek mogelijk zijn en misschien meer. In de eerste plaats wil ik komend seizoen regelmatiger voor de dag komen.
Gianni Vermeersch

Het wegseizoen werkte Vermeersch af bij de collega's van Beobank-Corendon. "Samen met ploegmaat Marcel Meisen reden we heel wat wedstrijden met Mathieu van der Poel. Het niveau lag hoog, de sfeer was ook heel goed en ik denk dat ik een goede zomer achter de rug heb."

"Vorig jaar ben ik iets te laat begonnen met mijn crosstrainingen en miste ik daardoor een beetje mijn start. Nu hoop ik er meteen te staan. Je kan wel een goede zomer in de benen hebben, pas als je je kan meten met de concurrentie weet je waar je staat."

Vermeersch stond vorig seizoen 2 keer op het podium, in een kleinere cross in Iowa en in Bredene. "Natuurlijk zou ik graag eens winnen. Dat is het doel komend seizoen, maar het is ontzettend moeilijk. Je hebt Mathieu en Wout, maar ook renners zoals Toon Aerts, Kevin Pauwels, Laurens Sweeck. Zij strijden voor die 3e plek en daarachter zijn we met heel veel voor de top 5."

"Je kan vierde eindigen, maar met een beetje pech ook elfde of twaalfde. Veel renners zijn elkaar waard. Op een goede dag moet een podiumplek mogelijk zijn en misschien meer. In de eerste plaats wil ik komend seizoen regelmatiger voor de dag komen. Ik wil geen enkele mogelijkheid op een goed resultaat laten liggen."