Vantornout begint aan laatste winter: "Nog 6 maanden genieten"

di 05/09/2017 - 20:28 Klaas Vantornout (35) begint komend weekend aan zijn laatste seizoen als veldrijder. De tweevoudige Belgische kampioen kondigde zijn afscheid op Twitter aan. "Ik heb alles uit mijn mooie carrière gehaald."

Twee Belgische titels

Klaas Vantornout werd in 2006 prof bij de Fidea-ploeg, maar stapte twee jaar later over naar de Sunweb-formatie, de voorloper van Marlux-Napoleon Games. Bij die ploeg zal Vantornout aan het einde van komend veldritseizoen een punt achter zijn carrière zetten.

Vantornout, die vooral op omlopen met een stevige portie klimwerk goed uit de voeten kon, werd twee keer Belgisch kampioen: in 2013 en in 2015. Hij veroverde ook twee keer zilver op het WK veldrijden.

"Dit zijn mijn laatste maanden als wielrenner", schrijft Vantornout op Twitter. "Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken, altijd met 100 procent inzet en passie voor mijn leuke sport."

"Met hard werken heb ik veel bereikt en heb ik alles uit mijn mooie carrière gehaald. Bedankt iedereen voor deze mooie en leuke tijd. Nog 6 maanden genieten."

"Ik ben de kopman niet meer en kan zonder druk fietsen"

"Ik ben ervan overtuigd dat dit de enige juiste beslissing is", licht Vantornout toe bij Sporza. "Ik heb geen zin om nog aan te modderen of om met vraagtekens rond te fietsen. Dat geeft wel een bevrijdend gevoel. Ik kan in een mooie ploeg afscheid nemen. Ik zag me echt niet in een kleiner ploegje fietsen."

"Ik heb mijn leeftijd ook niet mee en er is enorm veel jong geweld. Maar ik zal er tot de laatste dag voor blijven leven. Of ik nog kan winnen? Een topcross zeker niet, misschien nog een kleinere veldrit."

"Het is ook niet meer aan mij. Ik ben de kopman niet meer en kan zonder druk fietsen. Maar dat wil niet zeggen dat ik geen ambitie meer zal hebben. Ik moet het van de zwaardere omlopen hebben om een deftig resultaat te behalen, maar verwacht zeker geen overwinning meer van mij."

De mededeling van Klaas Vantornout op Twitter