Pauwels' team: "We veranderen het geweer van schouder: offensief koersen"

di 05/09/2017 - 20:14 Kevin Pauwels en zijn ploegmaats bij Marlux-Napoleon Games reden vorig seizoen in de schaduw van Wout van Aert en Mathieu van der Poel. "Zij zullen weer veel crossen winnen, maar ik ben ervan overtuigd dat Kevin hen kan kloppen en we zullen hem motiveren om dat te doen", belooft ploegmanager Jurgen Mettepenningen.

"We leggen ons nu nog niet neer bij de suprematie van Wout en Mathieu"

Kevin Pauwels en zijn ploegmakkers waren vorig jaar niet opgewassen tegen veelvraten Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Pauwels en co namen vaak een afwachtende houding aan, om uiteindelijk nog de derde plaats proberen weg te kapen. Dat moet komend seizoen veranderen.

"We gaan ons in september niet al neerleggen bij de suprematie van Wout en Mathieu", vertelde ploegmanager Jurgen Mettepenningen op de voorstelling van zijn ploeg. "Maar je kunt niet ontkennen dat zij het merendeel van de crossen zullen winnen."

"Al ben ik ervan overtuigd dat Kevin in staat moet zijn om hen eens te kloppen en we zullen hem echt motiveren om dat te doen. We moeten als team meer aanvallen, minder in het defensief rijden en onze stijl veranderen. We veranderen het geweer van schouder: meer offensief koersen."

"Kevin kan hen pijn doen"

"Ik heb liever dat we aanvallen en strijd leveren dan dat we in de laatste rechte lijn rijden naar een derde, vierde of vijfde plek. We moeten het proberen, want ik weet dat het niet altijd gemakkelijk zal zijn", zegt Mettepenningen nog.

"Ik heb daarover met Kevin een goed gesprek gehad. Hij moet meer in de aanval gaan. Hij kan hen pijn doen, daar ben ik van overtuigd en dat moeten we meer zien in de cross."