Van der Poel: "Sven Nys zal dicht bij de Belgische titel zijn"

za 09/01/2016 - 19:02 Mathieu van der Poel wil morgen in Hellendoorn zijn Nederlandse titel in het veld verlengen. "Toch heb ik er niet veel aan gedacht. Het WK is belangrijker." De BKCP-kopman laat ook nog even zijn licht schijnen over het BK in Lille. "Het is een snel parcours, dus het wordt moeilijk voor Wout van Aert om zomaar te winnen."

Van der Poel staat in Hellendoorn als topfavoriet aan de start, maar houdt ook rekening met Lars van der Haar (foto). "Hij zat net als ik een weekje in Spanje. Afwachten hoe hij zijn stage heeft verteerd", klinkt het bij Sporza.

"Uiteraard wil ik het NK graag winnen. Het is geen tussendoortje. Een kampioenschap is altijd speciaal. Toch heb ik er niet echt rekening mee gehouden. Het is leuk en belangrijk om die trui te nemen, maar het WK in Zolder is prioritair."

"Het parcours in Hellendoorn ligt me wel. Er ligt zo goed als geen modder en het is een snelle omloop met één grote kuil. Het is een beetje te vergelijken met Zonhoven. Maar als ik goed ben, dan moet ik overal kunnen winnen."

"Ik heb veel en hard getraind in Spanje en voel dat ik dat echt nodig had met het oog op het WK. Ik heb zelfs de rustdag laten vallen en ging alle dagen moe en kapot slapen. Ik voel dat het nog in de benen zit, maar de komende weken zal het zijn nut pas bewijzen."

"Het BK? Er zijn meer kanshebbers dan Van Aert en Nys"

Van der Poel laat bij Sporza ook nog even zijn licht schijnen op het Belgisch kampioenschap. "Dat Wout van Aert topfavoriet is, daar zal hij wel mee om kunnen. Wout start overal als favoriet en het blijft een wedstrijd als een ander."

"Het is wel een voordeel dat hij "thuis" rijdt. Er komen meer mensen uit de buurt kijken en dat stimuleert zeker. Toch denk ik persoonlijk dat Sven Nys (foto) heel dicht bij de Belgische titel zal zijn. De wedstrijd in Leuven was zeker geen waardemeter. Ik verwacht veel van hem in Lille."

"Ook Kevin Pauwels en Tom Meeusen gaan een belangrijke rol spelen. Het parcours is snel, dus het wordt moeilijk voor Wout om die cross zomaar te winnen."

"Mij maakt het niet uit wie het Belgisch kampioenschap wint. Van Aert zou de verdiende winnaar zijn. Maar winnen of niet in, het zal geen invloed hebben op zijn wereldkampioenschap."