Van der Poel 8e in WB MTB na indrukwekkende remonte: "Er zat nog meer in"

zo 21/05/2017 - 15:46 Update: zo 21/05/2017 - 20:47 Mathieu van der Poel heeft een knap stuk opgevoerd op zijn mountainbike. De veldrijder finishte als 8e in de openingsmanche van de Wereldbeker. Hij was begonnen met startnummer 90. De zege in Tsjechië was voor olympisch en wereldkampioen Nino Schurter.

Van der Poel verbaast mountainbikers

Mathieu van der Poel was de verrassing in Nove Mesto. De crosser moest vanuit een verloren positie beginnen, omdat hij geen vaste waarde is in het mountainbikepeloton. Het belette hem niet om een indrukwekkende inhaalrace te rijden.

Ik ben gevallen in de start en in de tweede ronde en op het einde vloog mijn ketting er ook nog eens af
Mathieu van der Poel

Van der Poel begon met startnummer 90 aan de opener van de Wereldbeker. Na een inhaalrace van 6 rondes mocht hij sprinten om de 8e plaats. Van der Poel klopte de voltijdse mountainbikers Anton Cooper en Marco Aurelio Fontana op de streep.

"Ik ben héél erg tevreden met mijn prestatie", laat Van der Poel weten. "Maar ik ben toch ook wat ontgoocheld. Zonder pech was een beter resultaat mogelijk geweest."

"Bij de start was ik immers al meteen gevallen en ook in de tweede ronde ging ik tegen de grond. Uiteindelijk verlies ik dan nog de 7e plaats, omdat mijn ketting er op het einde afviel."

De top 10-plaats levert Van der Poel wel een prima startpositie op volgende week in Duitsland, maar zijn ploeg kiest voor deelname aan de Ronde van België.

Schurter van start tot finish

De zege in Tsjechië ging naar de Zwitserse topper Nino Schurter. De olympische en de wereldkampioen reed van start tot finish aan de leiding in Tsjechië.

Ruben Scheire kwam als 29e en eerste Belg over de streep. Bart De Vocht werd 37e, Kevin Panhuyzen 46e en Jens Schuermans 53e.

Red Bull TV

Van der Poel met gemengde gevoelens

Wereldbeker 2017

datum wedstrijd winnaar
21/05 Nove Mesto (Tsj) Schurter
28/05 Albstadt (Dui) Schurter
02/07 Vallnord (And) Schurter
09/07 Lenzerheide (Zwi) Schurter
06/08 Mont-Saint-Anne (Can) Schurter
27/08 Val di Sole (Ita) Schurter