Nys enkele dagen voor Cape Epic: "Niet om te presteren, wel om droom te beleven"

do 16/03/2017 - 06:28 Vrijdag stapt Sven Nys samen met zijn maatje Sven Vanthourenhout op het vliegtuig voor de Cape Epic, een zevendaagse mountainbiketocht door Zuid-Afrika. "Mijn grootste probleem wordt Sven Vanthourenhout", grapt Nys.

"Ik heb me samen met Sven Vanthourenhout ingeschreven als recreant, niet als renner", vertelt Sven Nys. "Het is vooral de bedoeling om te genieten en een van onze dromen waar te maken. Sportieve prestaties hebben hier absoluut niets mee te maken."

De laatste weken heb ik dagelijks 1 à 2 uurtjes getraind. Straks moet ik 5 à 6 uur per dag op de fiets zitten.
Sven Nys

"Ik ben wel benieuwd. De laatste weken heb ik dagelijks 1 à 2 uur op de fiets gezeten, soms eens 3 uurtjes. Straks word ik dus - bijna letterlijk - voor de leeuwen geworpen."

"Het zijn immers ritten van 100 à 120 kilometer per dag, waarbij telkens 3.000 à 4.000 hoogtemeters overbrugd moeten worden. Maar als we ons tempo aanpassen aan ons gevoel en als we onze ervaring gebruiken, zal het wel lukken."

"Het grootste probleem wordt nog Sven Vanthourenhout", lacht Nys. Zijn voormalige ploegmaat en boezemvriend is immers veel beter getraind. "Ik had vroeger nooit compassie met hem, maar hij zal er nu ook geen met mij hebben."

"In tentje of in mobilhome slapen"

Slapen doet Nys elke avond in het bivak van de Cape Epic. "In tentjes of in een mobilhome. Het is allemaal goed verzorgd. Het wordt een fantastische wedstrijd."

Tien dagen geleden namen Nys en Vanthourenhout nog deel aan een strandrace

Raceday #knokke @trekbikes @sven_vanthourenhout @oakley @ridebontrager

Een bericht dat is gedeeld door @svennys op

Knokke Beach race. @trekbikes @ridebontrager @oakley

Een bericht dat is gedeeld door @svennys op

Vertellen over sport en bewegen over vriendschap en gezondheid over gewicht en evenwicht. #lezing

Een bericht dat is gedeeld door @svennys op