Theuns: "Nog niet vaak zoveel pijn gehad in mijn benen"

do 31/08/2017 - 18:11 Alberto Contador heeft tijd teruggepakt op de andere Vuelta-favorieten. Met dank aan Edward Theuns, die zijn kopman opwachtte. "Ik heb alles gegeven", reageert de Belg van Trek-Segafredo. "Hij is heel goed en ontspannen."

Edward Theuns trok mee in de aanval in de vroege vlucht, maar in de finale liet hij zich uitzakken tot bij Alberto Contador, die was weggesprongen uit het peloton. Was dat zo afgesproken voor de start? "We hadden vooraf gezegd dat het niet slecht zou zijn als we iemand in de vlucht zouden krijgen", legt Theuns uit.

"Eerst dacht ik voor de ritzege te kunnen gaan, maar op die laatste klim voelde ik al vlug dat ze te snel gingen. Dan hoorde ik dat Alberto gedemarreerd had in het peloton. Ik dacht: hij mag niet bij mij zijn voor de top van de klim. Maar uiteindelijk hebben we op de top 3 of 4 minuten stilgestaan om hem op te wachten."

"Dan hebben we ons vol in de afdaling gesmeten. Er waren nog een paar pittige kuitenbijters bij waar ik mijn tenen moest uitkuisen om bij hem te blijven. Ik heb nog niet vaak zoveel pijn gehad in mijn benen de laatste jaren, ik heb alles gegeven om hem zoveel mogelijk te kunnen helpen."

"Leuk om met Contador te rijden in zijn laatste wedstrijd"

Na deze Vuelta hangt Alberto Contador zijn fiets definitief aan de haak. Hoe is het om samen met de Spanjaard te koersen in zijn laatste wedstrijd? "Heel leuk, hij is heel ontspannen."

"Hij heeft tijd verloren in Andorra door een slechte dag. Dat is heel jammer. Maar sindsdien pakt hij bijna elke dag tijd terug op de andere favorieten. Ik denk dat hij gewoon heel goed is."

"Eerst was de Tour voorzien en ik had graag samen gereden in zijn laatste Tour. Het is heel plezant om zijn laatste koers met hem te mogen doen."

"Concurrentie is groot, maar verdien selectie voor het WK"

Het WK in Bergen nadert met rasse schreden. Waarom verdient Edward Theuns een plaatsje in de Belgische selectie, wou Sporza weten van Theuns. "Omdat ik goed aan het rijden ben", klinkt het.

"Ik heb me goed bewezen de laatste tijd en ik denk dat de Vuelta een goede voorbereiding is. Ik zie niet in waarom ze mij niet zouden meenemen. Ik weet dat de concurrentie groot is, maar als je kijkt naar wat ik de laatste weken getoond heb, verdien ik wel een plaats", besluit Theuns.