Recordbedrag voor tafel van "Vive le Vélo"

ma 25/07/2011 - 07:10 De tafel van "Tour 2011, Vive le Vélo" heeft een recordbedrag opgebracht voor Make-A-Wish. Drie weken sms'en heeft voor maar liefst 227.599 euro gezorgd, meer dan vier keer het bedrag van 2010.

De tafel waaraan Lieven Van Gils elke dag zijn gasten ontving werd al voor het derde jaar op rij verkocht, maar de formule was veranderd. Ze werd niet meer per opbod verkocht, maar iedereen kon sms'en. Elke sms bracht 1 euro op voor Make-A-Wish, de organisatie die de wensen van zieke kinderen vervult.

De tafel, een uniek ontwerp van Jean-Marie Waelkens, werd dit jaar getekend door onder anderen Cadel Evans, Andy en Fränk Schleck, Mark Cavendish, Philippe Gilbert, Thor Hushovd, Tom Boonen en Jelle Vanendert.

Om het sms'en een boost te geven, werden er ook enkele weddenschappen afgesloten. Daardoor moest Fabian Cancellara onder andere koken voor de hele Leopard-Trek-ploeg, ging het haar van Thomas De Gendt er (bijna helemaal) af (foto) en moest presentator Karl Vannieuwkerke de bus van Leopard-Trek wassen én zich kaal laten scheren.

Vorig jaar, toen de tafel nog per opbod werd verkocht, leverde dat 50.264 euro op, een jaar eerder was dat 57.000 euro. Door de formule te veranderen naar sms'en, heeft de tafel meer dan vier keer het bedrag van 2010 opgebracht.