Polazzi: "Frank had afspraak met vrouw"

di 13/10/2009 - 17:25 Fabio Polazzi, de renner en vriend die met Frank Vandenbroucke in Senegal was, heeft zijn verhaal gedaan aan de RTBF. Hij zegt dat Vdb niet in zijn eigen hotelkamer is gevonden, maar in een kamer in een hotel niet ver daarvandaan.

"We zijn zondagnamiddag aangekomen in Senegal", zegt Polazzi. "We hebben wat gedronken en wat gegeten en kwamen rond middernacht weer aan in ons hotel."

"Toen zei Frank dat hij een afspraakje had met een vrouw, die hij eerder op de dag had ontmoet, en dat hij met haar de nacht zou doorbrengen. "Morgen ben ik terug", zei hij. Maar hij is nooit meer teruggekomen", vertelt Polazzi.

"Hoteleigenaar heeft Frank gevonden"

Polazzi heeft op maandag geprobeerd om Vandenbroucke te bereiken. "Ik heb gebeld en ge-sms't op zijn twee gsm's, maar ik kreeg geen antwoord. Zijn gsm's zijn ook niet bij zijn lichaam gevonden."

PhotoNews

"De vrouw heeft haar versie gegeven aan de politie. Ze heeft maandag om 6u hun hotelkamer in "Maison Bleue" verlaten en heeft Frank daar achtergelaten. De eigenaar van "Maison Bleue" werd ongerust en heeft Franks lichaam gevonden."

"De politie heeft mij rond 18u verteld dat Frank dood was. Volgens de agenten was Frank al enkele uren dood, toen ze hem gevonden hebben", zegt Polazzi nog.

Autopsie is voor woensdag of donderdag

VRT

Wellicht woensdag wordt de autopsie op het lichaam van Frank Vandenbroucke uitgevoerd, in het Aristide Le Dantec-ziekenhuis in de Senegalese hoofdstad Dakar. Dat heeft de politie verklaard.

"Het lichaam van Vandenbroucke wordt dinsdag overgebracht naar Dakar", zegt de woordvoerder van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken. "Twee medewerkers van onze ambassade zullen er op toezien dat alles correct verloopt."

De Senegalese politie wou over het onderzoek weinig kwijt. "Maar er moeten niet te veel veronderstellingen gemaakt worden", vertelde de rijkswacht.

Manager De Geyter: "Ik speculeer niet mee"

Belga

De manager van Vandenbroucke, Paul De Geyter, wil geen uitspraak doen over de doodsoorzaak. "Ik wil daar niets over zeggen voor ik een officieel bericht krijg", zegt De Geyter aan Sporza.

"Er circuleert nu een aantal verhalen, maar ik wil niet mee speculeren. Wat ik wel weet is dat het lichaam van Frank overgebracht is naar een ziekenhuis." De Geyter wacht nu op de autopsie.

De Belgische ambassade in Senegal heeft laten weten dat een vertegenwoordiger ter plaatse is. Het lichaam van Vandenbroucke wordt overgebracht naar Dakar, waar de autopsie wordt uitgevoerd.