Lefevere: "Gaviria redt zich uit alle situaties door piste-ervaring"

vr 19/05/2017 - 21:27 Quick-Step-manager Patrick Lefevere zag hoe durfal Fernando Gaviria zijn ploeg een 4e zege bezorgde. "Of Gaviria volgend jaar de Tour rijdt? Vroegrijpe jongens slaan soms een stap over", zegt Lefevere.

Lefevere: "Manier waarop is ongelofelijk"

Prijsbeest Fernando Gaviria is de grote sprintsensatie in deze Giro. "4 ritzeges in zijn 1e grote ronde is ongelofelijk", reageert Patrick Lefevere bij Sporza. "En ook de manier waarop hij vandaag wint, is ongelofelijk."

"Gaviria was het wiel kwijt van Richeze, waardoor hij een gat moest dichtspurten van 4 fietslengtes. Gaviria moest dan langs de nadarafsluiting oprukken."

"Als er iemand een beweging naar rechts had gemaakt, was het gebeurd… Maar dankzij zijn piste-ervaring redt Gaviria zich uit alle situaties."

"Goede beslissing om Gaviria na Wevelgem naar huis te sturen"

In het Vlaamse voorjaar bleef Gaviria een beetje onder de verwachtingen. "Het was uiteindelijk een verstandige beslissing om hem na Gent-Wevelgem naar huis te sturen", zegt Lefevere.

"Als Gaviria de voorjaarsklassiekers had meegereden tot en met Parijs-Roubaix, had hij waarschijnlijk nog meer ontgoochelingen opgelopen. Nu heeft hij de kans gehad om zich goed voor te bereiden op de Giro. Zonder druk, want de ploeg bleef tussendoor winnen."

Zal Gaviria volgend jaar te bewonderen zijn in de Tour? "Hij is nog maar 22", zegt Lefevere. "Gaviria kan volgend seizoen gerust nog eens uitgespeeld worden in de Giro. Die vroegrijpe jongens slaan soms eens een stap over."

Herbekijk nog eens de knappe sprint van Gaviria