Werkpaard Serry na zege Gaviria: "Een kippenvelmoment"

do 18/05/2017 - 20:17 In het Quick-Step-kamp zal de champagne vanavond weer rijkelijk vloeien. "Die kattensprong van Gaviria is ongelofelijk", reageert De Plus. "Hij is nog veel frisser dan de andere sprinters", voegt Serry eraan toe.

Serry: "Hopelijk winnen we morgen opnieuw"

Pieter Serry reed bijna de hele dag op kop van het peloton. Dat Gaviria het afmaakte, was de mooiste beloning. "Ik reed naast de ploegauto van Geert Van Bondt, toen hij zei dat Gaviria gewonnen had", reageert Serry. "Dat was een kippenvelmoment."

"Ik heb tot 7 kilometer van de streep op kop gereden van het peloton. Ik voelde me heel sterk vandaag. De manier waarop we vandaag winnen, is fantastisch."

Morgen krijgt Gaviria een nieuwe kans. "Hopelijk winnen we opnieuw", zegt Serry. "Gaviria is de beste klimmer van de sprinters. Hij is nog frisser dan zijn concurrenten."
 

VRT ???media.video.type.mz_vod???

De Plus: "Lange rit zal slachtoffers maken in slotweek"

Daags na zijn knappe prestatie mocht Laurens De Plus zich vandaag wat meer in de luwte houden. "Serry en Capecchi hebben bijna de hele dag kopwerk verricht in het peloton", vertelde De Plus.

"En het was een hele lange dag, we zaten ongeveer 5,5 uur in het zadel. Dat kruipt in de kleren, waardoor er in de slotweek nog meer slachtoffers zullen vallen."

"Gaviria bewijst nog maar eens dat hij de snelste is. Die kattensprong van hem is ongelofelijk. Ik denk dat de puntentrui binnen is. Dat is mooi, want dat was vooraf een doel voor Gaviria."
 

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Gaviria: "Snelste sprinter? Vooral de sterkste ploeg"

Gaviria zelf loofde na zijn 3e ritzege de ploeg, en dan vooral Richeze. "Hij is een heel sterk wapen en dat heeft hij vandaag gedemonstreerd", zegt Gaviria.

"Ik denk niet dat ik per se de snelste sprinter ben in deze Giro, maar ik heb wel de sterkste ploeg. Morgen proberen we het zeker opnieuw. Drie etappes winnen in de Giro is al een droom die uitkomt. En dat in mijn eerste grote ronde, ongelofelijk!"

VRT ???media.video.type.mz_vod???