Belgische voorzitter van UCI-jury in Giro: "Romantiek buiten de koers, aub"

do 18/05/2017 - 13:07 Luc Herpelinck legt uit waarom Victor Campenaerts 100 Zwitserse frank boete moet betalen. De Belgische renner had eergisteren in de Giro een vrouw uitgenodigd voor een afspraakje.

"Carlien, daten?", had Campenaerts op zijn borstkas geschreven met een dikke zwarte stift. Het beeld van zijn ontblote bast ging de wereld rond, maar bij de organisatie van de Giro en de UCI konden ze er niet bepaald om lachen.

Dit was geen mooi beeld op tv. We zijn met de Ronde van Italië bezig, dat is per slot van rekening een serieuze aangelegenheid. Als we dit één keer laten passeren, zetten we de deur open.
Luc Herpelinck

Gisteren raakte bekend dat Campenaerts een boete moet ophoesten van 100 Zwitserse frank. Vandaag ging Renaat Schotte aan Luc Herpelinck, de Belgische voorzitter van de UCI-jury in de Giro, vragen waarom dat nodig is.

"Campenaerts heeft geen schade aan het wielrennen op zich toegebracht, maar wel aan het beeld van de sport. Je mag een boodschap overbrengen, maar niet op deze manier", zegt Herpelinck.

"Over de finish rijden na een individuele tijdrit waarbij je weet dat je in beeld zult komen en dan nog in bloot bovenlijf: dat was geen mooi beeld op televisie. Ons signaal met die boete is dat het wielrennen hier niet voor gebruikt kan worden in een rechtstreekse tv-uitzending."

"Of we dit verzoekje van Campenaerts niet romantisch vinden? Ik denk dat de renners beter romantisch kunnen zijn buiten de koers. We zijn met de Ronde van Italië bezig, dat is per slot van rekening een serieuze aangelegenheid. Als we dit één keer laten passeren, zetten we de deur open."

Het interview van Renaat Schotte met Luc Herpelinck:

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Tweet: