Trek rijdt Giro-tijdrit met achterlicht. Stuyven: "Voel me veiliger"

di 16/05/2017 - 16:13 Het wielerpeloton werd de voorbije weken meermaals opgeschrikt door aanrijdingen tussen renners en auto's. Trek-Segafredo gaf daarom vandaag tijdens de Giro-tijdrit een opmerkelijk signaal. Onder meer Jasper Stuyven viel op met een fel achterlicht.

Het rode achterlicht, een snufje van sponsor Bontrager, werd enkele jaren geleden al geïntroduceerd. Maar na de tragische incidenten in het peloton van de voorbije weken, ging de sponsor van Trek-Segafredo in deze Giro-tijdrit opnieuw over tot actie.

"Overdag valt het licht enorm op", vertelt Jasper Stuyven aan Sporza. "80 procent van de ongevallen met fietsers gebeurt overdag. Auto's merken ons niet altijd op, met dit licht wil de sponsor nog eens extra in de schijnwerpers zetten dat we inspelen op veiligheid."

Stuyven gebruikt het achterlicht ook op training. "Zeker op miezerige dagen. Je merkt dat auto's dan in een bredere bocht rond jou rijden. Als het lichtje opstaat, dan voel ik me iets veiliger."

"We beseffen dat dit het gepaste moment is om de aandacht nog eens te vestigen op de veiligheid. In een rit in lijn zou de UCI het niet toestaan. Het zou ook een beetje vervelend zijn voor de renners achter ons."