Belgisch kampioen tijdrijden mag niet voluitgaan in Giro-tijdrit: "2e rustdag"

di 16/05/2017 - 11:56 In de Giro hoeven we vandaag geen rekening te houden met tijdritspecialist Victor Campenaerts (Lotto-Jumbo). "Het wordt een rustige tijdrit voor mij", zegt de Belgische kampioen. "Met onze ploeg zetten we alles op Kruijswijk in de laatste week."

Campenaerts: "Morgen zal ik supergoede benen hebben"

Op papier krijgt Victor Campenaerts vandaag de kans om zijn tijdritkunsten te etaleren in de Giro. Maar de Belgische kampioen tijdrijden moet zich inhouden tijdens de tijdrit van bijna 40 km.

"Ik zal niet à bloc rijden", zegt Campenaerts voor de tijdrit. "Het wordt een tweede rustdag voor mij, het zal dus een rustige tijdrit zijn. En morgen zal ik dan moet supergoede benen starten in Firenze."

Bij Lotto-Jumbo vervult Campenaerts een knechtenrol voor Steven Kruijswijk (foto), 10e in het klassement. "Met Steven zetten we alles op de laatste week. Maar in de tijdrit hopen we dat Kruijswijk wat tijd kan goedmaken in het klassement. Want de Blockhaus zondag was geen goede dag voor hem."

Campenaerts: "Aan Dumoulin zal niets te doen zijn"

Campenaerts verkende op de rustdag de tijdrit met Kruijswijk om zijn kopman wat tips te geven. "Steven is natuurlijk heel ervaren, maar we proberen hem te helpen bij kleine dingen zoals de keuze van het verzet, hoe hij de bocht moet aansnijden, wel of niet in de beugel", legt Campenaerts uit.

Over de tijdrit zelf is onze landgenoot duidelijk: "Aan Dumoulin zal er niets te doen zijn. Hij steekt erbovenuit en zal volgens mij het roze nemen."

"Maar echt grote tijdsverschillen verwacht ik niet. Hoogstens anderhalve minuut tussen de beste en slechtste klassementsman. Quintana is misschien niet de beste tijdrijder, maar hij is er wel mee bezig."