Dumoulin grapt: "In een ideaal scenario pak ik 10 minuten op Quintana"

ma 15/05/2017 - 19:48 Tom Dumoulin volgt na zijn knappe prestatie in de rit naar Blockhaus (3e) op 30 seconden van leider Nairo Quintana. Morgen kan hij de roze trui in de tijdrit overnemen van de Colombiaan. "Als ik het parcours mocht uittekenen, dan zou ik het op dezelfde manier gedaan hebben", zegt de Nederlander over de tijdrit.

"Ik zal zo lang mogelijk vechten"

Kan Tom Dumoulin de Giro winnen? "Nairo Quintana heeft gisteren laten zien dat we er met z'n allen af liggen als hij even doortrekt", antwoordt Dumoulin aan Sporza. "En de derde week is op zijn maat gesneden."

"Het wordt heel moeilijk. In de Vuelta van 2015 (waar Dumoulin lange tijd de leiderstrui droeg) had ik één slechte dag en dan kun je minuten verliezen. Ik denk dat het heel moeilijk wordt, maar ik zal zo lang mogelijk vechten."

"Ik was even pissig op Mollema"

Tom Dumoulin maakte gisteren het mooie weer met Bauke Mollema, een andere Nederlander. Maar het boterde niet echt tussen het duo.

"We kunnen het heel goed met elkaar vinden, maar in het heetst van de strijd was ik ook even pissig", vertelt Dumoulin.

"Bauke bleef in mijn wiel hangen en als ik versnelde, dan zat hij er nog altijd. Hij was dus bijna net zo goed als ik. Dan kun je ook meerijden, maar hij wilde niet."

"De tijdrit ligt me heel goed"

Morgen zou Tom Dumoulin de roze trui van Nairo Quintana kunnen overnemen. "Het is een schitterende tijdrit, die me heel goed ligt", vertelt Dumoulin over de opdracht van morgen.

"Als ik het parcours zou mogen uittekenen, dan zou ik net hetzelfde gedaan hebben. Maar dat betekent dat die tijdrit ook de andere klassementsmannen goed ligt."

"Hoeveel tijd ik in een ideaal scenario op Quintana pak? 10 minuten", grapt Dumoulin. "Ik heb er geen idee van. Wat heb ik eraan om over 2 à 3 minuten te praten? Ik rijd zelf op een goeie dag 2 minuten harder dan op een slechte dag."