Mollema: "Welk tijdsverlies ik incalculeer? Ik wil in de tijdrit tijd terugpakken"

ma 15/05/2017 - 17:38 Bauke Mollema (Trek-Segafredo) staat na de etappe naar Blockhaus vierde in het klassement. "Ik doe nog heel goed mee voor de eerste plaats", vertelde de Nederlander op de rustdag aan Sporza.

"Ik hoop zeker nog te stijgen in het klassement"

Bauke Mollema legde gisteren in de daguitslag beslag op de vierde plaats en dat is ook zijn voorlopige notering in het klassement. "Daar had ik gisteren voor de rit voor getekend", opent de Nederlander bij Sporza.

"Ik sta misschien nog niet helemaal waar ik moet zijn en hoop zeker nog te stijgen. Maar als je de verschillen en het slagveld gisteren zag, weliswaar mee door die valpartij..."

"Veel renners hebben minuten verloren en dan doe ik nog heel goed mee voor de eerste plaats."

"Ik weet niet hoe kwaad Dumoulin was"

Bauke Mollema had de klim naar Blockhaus goed verkend. Tegen een aanval van Nairo Quintana was hij niet opgewassen, waarna de Nederlander met landgenoot Tom Dumoulin in het defensief werd gedrongen.

"Tom heeft het meeste werk opgeknapt. Dat hij kwaad was dat ik niet meer heb gewerkt? Ik weet niet hoe kwaad hij was", lacht Mollema.

"Tom wou graag dat ik overnam, maar hij was gisteren sterker. Ik had iets kunnen doen, maar dan had ik mezelf opgeblazen. Ik kon mooi profiteren en daar was ik blij mee. Wie weet is het de volgende keer omgekeerd. Dat is koers."

"Ik heb zin in de tijdrit"

Morgen staat er een tijdrit van 40 kilometer op het menu. Met hoeveel tijdsverlies houdt Mollema rekening? "Ik hoop dat ik minuten zal terugpakken op mijn concurrenten", countert de Nederlander.

"Ik heb er vertrouwen in. Tom Dumoulin is een ander verhaal, maar ik heb veel op mijn tijdritfiets getraind. Ik heb er zin in."