Lefevere: "Gilbert hoopt wedstrijdfit te zijn voor de Ronde van België"

di 18/04/2017 - 17:07 Het voorjaar van Philippe Gilbert is in mineur geëindigd. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race moet door een nierblessure de Waalse klassiekers en de Giro schrappen. "Phil zal drie weken van zijn fiets moeten blijven", legt ploegmanager Patrick Lefevere uit.

"Absolute rust voor Gilbert"

Philippe Gilbert won zondag de Amstel Gold Race, maar zijn triomf kreeg een zure nasmaak. Gilbert was eerder in de koers ten val gekomen en liep daarbij een blessure aan zijn nier op.

"Philippe kreeg heel veel pijn tijdens de ceremonie en bij de dopingcontrole plaste hij bloed", legt Patrick Lefevere aan Sporza uit. "Na de massage ging het iets beter, maar tijdens het avondmaal werd Phil lijkbleek."

"We hadden toen al beslist om naar het ziekenhuis te gaan, waar uiteindelijk een nierbloeding werd vastgesteld. Philippe moest er twee dagen blijven en vanmiddag hebben we na een scan gezien dat de blessure vrij ernstig was."

"Philippe moet drie weken van zijn fiets blijven. Hij is thuis, maar mag niet bewegen. Absolute rust dus", zegt Lefevere.

"Enkele aankomsten in de Giro lagen Phil goed"

Philippe Gilbert paste gisteren al voor de Waalse klassiekers, vandaag maakte hij bekend dat hij ook de Ronde van Italië mist. Een flinke streep door de rekening van de Belgische kampioen?

"Phil is hongerig, dat hebben we de voorbije weken gezien. Hij rijdt al vanaf Parijs-Nice op een zeer hoog niveau. Wat hij zondag uit zijn mouw geschud heeft met die blessure, is voor mij ongezien."

"Hij wou doorgaan tot Luik-Bastenaken-Luik en daarna na een kleine adempauze de Giro rijden. Hij heeft er altijd zeer goed gereden en bepaalde aankomsten liggen hem heel goed. Maar dat kan nu dus niet meer."

"Vanaf volgende week zoeken we een alternatief programma. Wanneer Phil weer wedstrijdklaar kan zijn? Hij hoopt op de Ronde van Belgie."