Team van Wouter Weylandt stapt uit de Giro

di 10/05/2011 - 22:26 Leopard-Trek, het team van de betreurde Wouter Weylandt, komt woensdag niet meer aan de start van de vijfde etappe in de Giro. Dat hebben de renners dinsdagavond beslist. Weylandt kwam maandag om bij een zware val.

Wouter Weylandt

"De keuze van de renners krijgt de volle steun van de staf en het management van Leopard", klinkt het in een mededeling. "De beslissing moest van de renners komen, omdat zij het op de weg  moeten doen. Wij staan achter hen."

We zullen Italië niet halsoverkop verlaten. We blijven nog 1 of 2 dagen zodat we nog kunnen praten

"We willen de andere teams, de organisatie, de Italiaanse autoriteiten en de fans aan de kant van de weg bedanken voor hun medeleven. We hebben veel respect voor de Giro, maar in deze omstandigheden kunnen we niet voortrijden."

Tim Vanderjeugd, de Belgische PR-man van Leopard, gaf aan Sporza extra duiding bij de beslissing van de renners. "In de vierde rit wilden ze er sowieso bij zijn, omdat alles in het teken stond van Wouter."

"Het was een heel emotionele dag, er is veel gepraat in het peloton en dat deed de renners deugd. Aan de andere kant was het ook confronterend."

"De beslissing om ons terug te trekken, was vrij unaniem. We zullen Italië wel niet halsoverkop verlaten. We blijven nog één of twee dagen, zodat we nog kunnen praten. Thuis zullen de renners alle steun krijgen die ze nodig hebben."