Farrar stapt uit Giro: "Wouter was als een broer"

di 10/05/2011 - 12:24 Update: di 10/05/2011 - 15:07 De Amerikaanse sprinter Tyler Farrar stapt na de rit van vandaag uit de Giro. Hij is te zeer onder de indruk van de dood van zijn trainingsmaat en boezemvriend Wouter Weylandt.

Wouter Weylandt

Tyler Farrar, die voor Garmin rijdt, woont in Gent en ging steevast met Wouter Weylandt trainen. De twee waren goeie vrienden.

Belga

De Amerikaan rijdt vandaag nog mee in het peloton als eerbetoon aan Weylandt en keert daarna met een verzorger terug naar België. "Die moet er zijn om hem te helpen bij moeilijke momenten", zegt zijn ploeg.

Tyler Farrar heeft via de site van zijn ploeg Garmin zijn diepe droefenis uitgesproken. "Ik ben heel diep geraakt door het verlies van Wouter. Zoals velen weten was hij mijn vriend, trainingspartner en in vele opzichten een broer."

"Zijn dood zorgt voor een onomkeerbare verandering in mijn leven, maar meer nog in dat van zijn familie en geliefden. Dit is een tragedie, ook voor de sport in zijn geheel. Ik betuig mijn diepste medeleven aan iedereen die zo met hem begaan was als ik."