Van der Breggen gaat Valverde achterna en wint 4e keer Waalse Pijl

wo 18/04/2018 - 14:21 Anna Van der Breggen heeft zichzelf de overwinning in de Waalse Pijl cadeau gedaan voor haar 28e verjaardag. De Nederlandse wint er al voor het vierde jaar op een rij. Ze was op de Muur van Hoei sterker dan Moolman en Guarnier.

Na haar zeges in 2015, 2016 en 2017 toonde Anna van der Breggen ook dit jaar dat ze de koningin van de Muur van Hoei is. De kopvrouw van Boels-Dolmans zag hoe haar ploeggenote Guarnier samen met drie andere rensters met een minimale voorsprong op het peloton aan de eerste beklimming van de Muur van Hoei begon.

Onder impuls van Sunweb en Cervelo kwam alles net aan de voet van de laatste passage van de Muur van Hoei weer samen en dat was het signaal voor Van der Breggen om in actie te schieten.

Van der Breggen, die enkele weken geleden ook al de Ronde van Vlaanderen won, keek nog even de kat uit de boom en plaatste pas met de finish in zicht de beslissende versnelling. Ze haalde het voor Moolman en haar ploeggenote Guarnier.

Van der Breggen: "Stilaan begin ik van de Muur van Hoei te houden"

Boels-Dolmans zat in een zetel in de finale. Guarnier, ploegmaat van Van der Breggen, zat in een kopgroep van vier. "Van mij mocht Megan best winnen", zei Van der Breggen. "Dit is een koers waar ze enorm veel van houdt en na zo'n moeilijk seizoen vorig jaar gunde ik haar de overwinning."

Maar op de Muur van Hoei kwam alles weer samen. "Die Muur blijft verschrikkelijk, maar stilaan begin ik er toch van te houden. het was echt lastig op het einde. Je voelde de vermoeidheid in de benen slaan, maar ik zette door. Normaal ben je blij als je het bordje van 150 meter ziet, maar op de Muur weet je dan dat het nog een eind afzien is."

"Dit is best wel anders dan de vorige drie edities, door die andere finale en ik ben hier heel trots op."

Uitslag Waalse Pijl:

1. Anna Van der Breggen (Ned) - 118,8 km in 3u10'14"
2. Ashleigh Moolman (ZAf) - op 2"
3. Megan Guarnier (VS) - z.t.
4. Annemiek van Vleuten (Ned) - 6"
5. Amanda Spratt (Aus) - 17"
6. Shara Gillow (Aus) - 19"
7. Sabrina Stuliens (Ned) - 22"
8. Sofia Bertizzolo (Ita) - z.t.
9. Anastasia Iakovenko (Rus) - 25"
10. Margarita Victoria Garcia (Spa) - 28"

 

De finish van Van der Breggen: