Jolien D'hoore grijpt net naast zege in Gent-Wevelgem

zo 25/03/2018 - 14:16 Marta Bastianelli heeft Gent-Wevelgem bij de vrouwen gewonnen. De Italiaanse van Ale Cipollini klopte in een sprint Jolien D'hoore. De Belgische kampioene viel in de laatste meters stil en de Italiaanse kwam er nog over. Vorig jaar werd D'hoore ook tweede.

De plugstreets en de heuvelzone veroorzaakten wel een schifting in het vrouwenpeloton, maar na de Kemmelberg en de Monteberg kwam een grote groep vrouwen samen op weg naar Wevelgem.

De sterke blokken van Boels Dolmans en Team Sunweb controleerden de finale en de ontsnappingen werden elke keer in de kiem gesmoord. Dat speelde in de kaart van Jolien D'hoore.

De Belgische kampioene zette ook op het juiste moment aan in de sprint, maar ze kon haar topsnelheid niet lang genoeg aanhouden. Daar profiteerde Marta Bastianelli, wereldkampioene in 2007, van om D'hoore net te verslaan.

Uitslag:

  1. Marta Bastianelli (Ita) - 143 kilometer in 3u38'47"
  2. Jolien D'hoore - zelfde tijd
  3. Lisa Klein (Dui)
  4. Artenis Sierra (Cub)
  5. Amy Pieters (Ned)
  6. Hannah Barnes (GBr)
  7. Ashleigh Moolman-Pasio (ZAf)
  8. Audrey Cordon Ragot (Fra)
  9. Barbara Guarischi (Ita)
  10. Letizia Paternoster (Ita)

D'hoore: "Jammer, mijn benen waren even goed als in De Panne"

Net als vorig jaar moet D'hoore dus tevreden zijn met de tweede plaats. "Ik was goed gepositioneerd voor de sprint en ik ging ook goed aan "op mijn 12" en ik wou schakelen naar "mijn 11", maar dat lukte niet", reageerde D'hoore.

"Ik sprintte wel, maar ik kon niet sneller en dan net voor de finish lukte het schakelen wel, maar dan was het kalf al verdronken. Normaal kan ik nog versnellen in mijn sprint, maar nu bleef ik gewoon hangen."

"Dat is echt wel jammer, ook omdat ik voelde dat het er zeker in zat. Mijn benen waren zeker even goed als afgelopen donderdag in De Panne. Het is jammer dat ik op deze manier moet sprinten, maar dat is koers."

"Mama" Bastianelli: "Deze overwinning betekent veel voor mij"

Marta Bastianelli straalde bij haar interview na de race. "Het was een heel mooie dag voor onze ploeg. We hadden het de hele dag goed onder controle en dankzij Chloe Hosking (donderdag 2e in De Panne, red) die de sprint aantrok voor mij kon ik winnen."

"Deze overwinning betekent heel veel voor mij, want ik heb hard gewerkt afgelopen winter. Het is niet makkelijk om het moederschap te combineren met mijn sportieve carrière. Sommigen zouden me al oud noemen met mijn 30 jaar, maar ik voel me nog jong genoeg", lachte de Italiaanse.