D'hoore sprint ijzersterk in WorldTour-koers in De Panne: "Had niet door dat ik won"

do 22/03/2018 - 16:55 Jolien D'hoore heeft met een ferme machtsontplooiing in de sprint de Driedaagse De Panne-Koksijde bij de vrouwen gewonnen. D'hoore juichte niet, omdat ze niet wist dat de vluchters ingelopen waren. "Ik heb gesprint zoals op de piste: op instinct."

15 koplopers werden door de wind en de harde omstandigheden uitgedund tot 8. In het peloton was er weinig samenwerking, ook al omdat er om de haverklap gevallen werd. Zo werd ook die groep gedecimeerd.

Kröger sprong in de finale weg vanuit de kopgroep. Het peloton leek zich op de Duitse te verkijken, maar in de laatste kilometer kwam het toch allemaal samen, iets wat de latere winnares D'hoore niet in de gaten had.

D'hoore vocht in de sprint, wel degelijk voor de overwinning dus, een duel uit met de Australische Hosking, maar had duidelijk meer kracht in de benen. Het is haar eerste overwinning van het seizoen.

VIDEO: Slotfase van de Driedaagse De Panne voor vrouwen

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Uitslag

  1. Jolien D'hoore - 152 km in
  2. Chloe Hosking (Aus)
  3. Christine Majerus (Lux)
  4. Lorena Wiebes (Ned)
  5. Lisa Brennauer (Dui)
  6. Maria Giulia Confalonieri (Ita)
  7. Sheyla Gutierrez ( Spa)
  8. Jeanne Korevaar (Ned)
  9. Tiffany Cromwell (Aus)
  10. Christina Siggaard (Den)

D'hoore: "Gesprint op mijn instinct, zoals op de piste"

"Heb ik gewonnen?", reageerde Jolien D'hoore verbaasd na de finish. Dat verklaarde waarom de Belgische kampioene haar handen niet in de lucht stak na de finish. "Ik was zo gefocust op de sprint, dat ik niet wist of we de koplopers hadden ingelopen. Maar dat maakt niet uit, ik ben blij dat ik gewonnen heb."

"Het was een heel hectische en nerveuze wedstrijd. Met veel draaien en keren en enkele gevaarlijke passages, zoals met die tramsporen. Er was niet echt een ploeg die het heft in handen nam. Uiteindelijk werd er toch gesprint en dat heb ik op instinct gedaan, zoals op de piste."

Voor D'hoore is het de eerste zege van het seizoen. "Ik wist dat de conditie goed was, maar de afgelopen koersen kwam het er niet uit. Het zat nooit echt mee. Nu kwam alles wel samen."

VRT ???media.video.type.mz_vod???