Timo Roosen verschalkt het peloton op Neeltje Jans

za 14/10/2017 - 17:47 Timo Roosen (LottoNL-Jumbo) is de eerste naam op de erelijst van de Tacx Pro Classic. De gloednieuwe eendagswedstrijd in Zeeland kreeg met Van der Hoorn en Groenewegen een volledig Nederlands podium. Dimitri Claeys was de eerste Belg, op de 5e plaats.

De Tacx Pro Classic is een nieuwkomer op de wielerkalender en volgt de in 2015 ter ziele gegane Ronde Van Zeeland op. Vanuit Middelburg ging het naar de Oosterscheldekering, waar 3 plaatselijke rondjes moesten afgewerkt worden.

Op 70 kilometer van de streep sloegen Lotto-Soudal, LottoNL-Jumbo en Cofidis de handen in elkaar. Samen trokken ze het peloton in waaiers uit elkaar. Uiteindelijk ontstond een groep van een 40-tal renners. Die groep jaagde op de restanten van de vroege vlucht en op 8 kilometer van de streep werd Anthony Turgis als laatste koploper ingerekend.

Dat was het sein voor Taco van der Hoorn om een aanval op poten te zetten. Hij kreeg Dimitri Claeys en Timo Roosen mee. Maar Roosens ploeg LottoNL-Jumbo trok de kaart van sprinter Groenewegen en zette de achtervolging in.

De groep kwam aansluiten in de laatste hectometers, maar Roosen schudde een ultieme versnelling uit zijn benen en sprintte naar de overwinning. Taco van der Hoorn (Roompot) werd 2e, Groenewegen strandde op de 3e plaats.

Uitslag:

  1. Timo Roosen (Ned)
  2. Taco van der Hoorn (Ned)
  3. Dylan Groenewegen (Ned)
  4. Moreno Hofland (Ned)
  5. Dimitri Claeys
  6. Coen Vermeltfoort (Ned)
  7. Robin Stenuit
  8. Michael Van Staeyen
  9. Christophe Noppe
  10. Floris Gerts (Ned)