Indrukwekkende prijzencollectie Marianne Vos staat op de hooizolder

di 10/10/2017 - 13:00 De Nederlandse topwielrenster Marianne Vos (30) heeft in haar carrière een karrenvracht trofeeën bij mekaar gefietst. Die staan allemaal op zolder bij de lokale boer. Dat heeft ze deze week in "Buurman, wat doet u nu?" laten zien. Kijk hieronder naar 3 fragmenten uit het Eén-programma.

Trofeeën op de hooizolder

Marianne Vos is erg trots op haar palmares, maar ze loopt er niet mee te koop. Haar trofeeën bewaart ze op een hooizolder bij de lokale boer. "Er wordt gesproken over een museum. Daar zal een deel van mijn prijzen tentoongesteld worden", vertelt Vos aan Cath Luyten.

De 30-jarige Nederlandse is twaalfvoudig wereldkampioene, vijfvoudig Europees kampioene en tweevoudig olympisch kampioene in de verschillende disciplines van de wielersport.

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Even dacht Vos aan einde carrière

Twee jaar geleden ging het licht even uit bij Marianne Vos. De wielrenster had zich te hard afgebeuld. "Toen heb ik gebeden om te vragen of het nog goed zou komen", vertelt de Nederlandse. "Ik heb ook wel gedacht: misschien was dit het fietsen wel."

VRT ???media.video.type.mz_vod???

"Tweede is niks in de sport"

In de proloog van de Lotto Belgium Tour moest Marianne Vos vrede nemen met de tweede plaats. Jolien D'hoore was 17 honderdsten sneller in Nieuwpoort.

"Tweede is ook goed", vindt haar vader, "maar dat wil ze niet horen. Dan wordt ze woest."

"Neen, daar heb je niks aan", antwoordt Vos. "In de sport is tweede niks. Ook al is het maar zo'n verschil."

VRT ???media.video.type.mz_vod???