Bjorg Lambrecht (20) maakt in 2018 profdebuut bij Lotto-Soudal

di 10/10/2017 - 11:07 Klimtalent Bjorg Lambrecht zal volgend jaar zijn profcarrière beginnen bij Lotto-Soudal. De 20-jarige winnaar van Luik-Bastenaken-Luik schuift door uit de belofteploeg van Lotto.

Lambrecht maakte zelf het nieuws bekend op zijn Instagram: "Mijn seizoen 2017 is voorbij. Ik ben blij met mijn seizoen. Dit was niet mogelijk geweest zonder de steun van mijn familie, Lotto-Soudal en de Belgische bond."

"Volgend jaar zal ik de kleuren verdedigen van het profteam van Lotto-Soudal", stuurde de Belgische juniorekampioen van 2015 de wereld in.

1e Luik-Bastenaken-Luik en 2e in Ronde van Toekomst

Lambrecht kan al een mooi palmares voorleggen. Zo won hij dit jaar Luik-Bastenaken-Luik bij de beloften. Voorts haalde hij ritwinst in de prestigieuze Ronde van de Isard, waar hij in 2016 de eindwinnaar van was. Hij zegevierde dit jaar ook in een rit en het eindklassement van de Grote Prijs Priessnitz spa, de vroegere Vredeskoers, in Tsjechië.

In de Ronde van de Toekomst moest hij enkel de Colombiaan Bernal voorlaten en op het WK was hij de enige Belgische belofte die zich liet opmerken.

De Instagram-post van Lambrecht: