Valverde: "Rijd liever geen Tour met Landa en Quintana in de ploeg"

ma 09/10/2017 - 11:27 Hoe gaat het nog met Alejandro Valverde na zijn gebroken knieschijf? "Ik wou vorige week al meedoen aan Milaan-Turijn, maar de ploeg heeft dat geweigerd", zegt Valverde in El País.

Valverde: "Train weer 700 km per week"

Gisteren was het exact 100 dagen geleden dat Alejandro Valverde crashte in de openingstijdrit van de Tour. "El Imbatido" brak daarbij zijn knieschijf en stond voor een zware revalidatie.

"Maar ik voel me weer goed", vertelt Valverde aan El País. "Ik train ondertussen 700 kilometer per week. En mijn trainingsmakkers zeggen dat ik weer minstens even goed ben als voor die zware val."

"Een week geleden belde ik met ploegbaas Unzue omdat ik wou starten in Milaan-Turijn. Maar de ploeg heeft dat uiteindelijk geweigerd."

"Mik volgend jaar op de regenboogtrui"

Valverde zit al met zijn gedachten bij volgend seizoen. Dan kan hij voor de 6e keer de Waalse Pijl winnen en voor de 5e keer Luik-Bastenaken-Luik.

"Maar ik denk ook aan het WK in Innsbruck, dat heel zwaar zal zijn", zegt de Spaanse veelwinnaar. "De Tour rijd ik liever niet. Landa komt naar onze ploeg en we hebben ook nog Quintana. Dan richt ik mij liever op de Giro en de Vuelta."

Op 37-jarige leeftijd denkt Valverde nog niet aan zijn pensioen. "Waarom zou ik stoppen als ik me beter voel dan ooit?  Er wordt minder snel en anders gekoerst dan vroeger, waardoor mijn lichaam heel snel recupereert."

VIDEO: Valverde komt zwaar ten val in openingstijdrit Tour

VRT ???media.video.type.mz_vod???