Teuns zet kroon op het werk in Arctic Race: winst in slotrit én eindzege

zo 13/08/2017 - 18:03 Na de Ronde van Wallonië en de Ronde van Polen heeft Dylan Teuns ook de Arctic Race in Noorwegen op zijn naam geschreven. Teuns, die al leider was, won ook de slotrit in Tromsø.

Ronde van Wallonië: 2 ritzeges en het eindklassement. Ronde van Polen: 1 ritzege en het eindklassement. Arctic Race: 2 ritzeges en het eindklassement. Dat is de indrukwekkende oogst van Dylan Teuns in iets meer dan een week.

Net zoals in Polen stond de druk in de slotrit nog op de ketel voor Teuns. Met een beperkte voorsprong op August Jensen begon hij aan de rit in en rond Tromsø. Maar Teuns ontpopte zich de laatste weken tot een meedogenloze winnaar.

Op de laatste klim ging hij er solo vandoor. Op de top had hij een enorme kloof. De laatste 3 kilometer naar de finish hadden veel weg van een triomftocht. Solo kwam hij over de finish.

Teuns: "Op de top wist ik dat het binnen was"

"De aanval is altijd de beste verdediging en dat was ook vandaag het geval", verklaart Dylan Teuns zijn tactiek. "Ik wou niet wachten tot de sprint met onze groep en dus moest ik iets ondernemen."

"Mijn naaste concurrent voor de eindzege volgde immers op 3 seconden in de stand en ik wou niet dat hij nog eventuele bonificatieseconden zou nemen. Vandaar dat ik op de laatste helling fors doorging."

"Ik moest wel het gepaste moment afwachten, want ik wou mezelf halfweg de helling niet opblazen. Ik sloeg meteen een kleine kloof en toen ik een mooie voorsprong had op de top wist ik dat het binnen was. In de afdaling zouden ze me immers niet meer terugpakken."

Uitslag slotrit

 1. Dylan Teuns - 161 km in 3u47'03"
 2. Loïc Chétout (Fra) op 11"
 3. Sven Erik Bystrøm (Noo) - z.t.
 4. Andrej Grivko (Oek)
 5. Olivier Pardini - 16"
 6. Bjørn Tore Hoem (Noo) - z.t.
 7. Alexander Kristoff (Noo)
 8. Quentin Pacher (Fra)
 9. Lawrence Naesen
 10. Amanuel Gebreigzabhier (Eri)

Eindstand

 1. Dylan Teuns - 15u56'15"
 2. August Jensen (Noo) op 29"
 3. Michel Kreder (Ned) - 43"
 4. Alexander Kristoff (Noo) - 45"
 5. Eliot Lietaer - z.t.
 6. Quentin Pacher (Fra)
 7. Bjørn Tore Hoem (Noo) - 49"
 8. Carl Fredrik Hagen (Noo) - z.t.
 9. Amanuel Gebreigzabhier (Eri) 55"
 10. Andrej Grivko (Oek) - 57"