Dylan Teuns zet zijn zegereeks voort in Noorwegen

do 10/08/2017 - 18:01 Dylan Teuns heeft de smaak te pakken. Na zijn zeges in de Ronde van Wallonië en de Ronde van Polen heeft de Belg nu ook de eerste rit in de Arctic Race of Norway gewonnen. In de oplopende strook richting aankomst stond er geen maat op de renner van BMC.

Dylan Teuns verkeert in bloedvorm. In Wallonië won hij twee ritten én het klassement, in Polen was hij goed voor één dagzege én de eindzege. Maar zijn honger naar overwinningen is duidelijk nog niet gestild want in Noorwegen was het meteen weer prijs voor onze landgenoot.

In de Noorse regen profiteerde hij in de sprint bergop van de verwarring in het peloton. Hij koos het geschikte moment om zijn versnelling te plaatsen en sprintte op indrukwekkende wijze naar de bloemen.

Hij bleef thuisrijder August Jensen en de Italiaan Andrea Pasqualon voor. Teuns is ook de eerste leider van de vierdaagse in Noorwegen.

Teuns: "Te vroeg om aan de eindzege te denken"

"Het was toch een beetje een verrassing", gaf Teuns toe. "Ik wist wel dat het geen massasprint zou worden. Ik was hier al eens in 2015 en daardoor wist ik wel dat ik hier kans zou maken."

"In de laatste vijf kilometer schoof ik mee met de goeie renners, maar ik knapte zelf geen werk op. Ik wachtte gewoon op het juiste moment op die slotklim. Ik plaatste mijn aanval en zag dat ik een gat had. Ik ben dan blijven gaan tot de finish."

"De eindzege? Het is nog te vroeg om daar al aan te denken. Uiteraard zal ik wel heel hard werken om de leiderstrui te verdedigen. Dan zien we wel."

De top 10 in Narvik:

1. Dylan Teuns - in 3u36'14"
2. August Jensen (Noo) - op 2"
3. Andrea Pasqualon (Ita) - allen z.t.
4. Olivier Pardini
5. Carl Fredrik Hagen (Noo)
6. Markus Hoelgaard (Noo)
7. Alexander Kristoff (Noo)
8. Eliot Lietaer
9. Michel Kreder (Ned)
10. Fabien Grellier (Fra)