Ben Hermans: "Onderhandel met Israëlische ploeg, maar er is nog niets getekend"

do 10/08/2017 - 09:32 Ben Hermans staat op het punt een opmerkelijke transfer te maken. De 31-jarige Hermans kan na 4 jaar BMC wisselen voor de Israel Cycling Academy.

De Israel Cycling Academy is het speeltje van Ron Baron, een Amerikaanse miljardair met joodse roots die zijn kapitaal vergaarde met beleggingen en investeringen. Dit seizoen reed de ploeg op procontinentaal niveau, met renners als Dan Craven en Dennis van Winden. Maar Baron mikt hoger dan dat. En zo zijn ze uitgekomen bij Ben Hermans.

Later deze week hoop ik op meer nieuws
Ben Hermans

Hermans kan in principe blijven bij BMC, maar hij heeft op zijn 31e wel oren naar een nieuw avontuur. "Het klopt dat we onderhandelen", geeft Hermans aan onze redactie toe. "Maar voorlopig is er nog niets getekend. Later deze week hoop ik op meer nieuws."

Hermans, die momenteel in de lappenmand ligt na een zware val in de Ronde van Polen, won eerder dit seizoen onder meer de Ronde van Oman. Hij zou bij Israel Cycling Academy kopman kunnen worden voor de Giro, een grote ronde waarvoor de ploeg mogelijk wordt uitgenodigd nu de start in Israël plaatsvindt.